Bilgisayar mühendisliğinde neler işleniyor?

Öncelikle iyi geceler, 4. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Bu zamana kadar bilgisayar parçaları ile alakalı (seçmeli hariç) donanım dersi görmedik. Yazılım olarakta Java, C, Python gösteriliyor. 1. ve 2. sınıflarda daha çok ana dersler verilirken sonra seçmeli derslerle ilgini çekecek şeyler öğrenebilirsin.

Öncelikle iyi geceler, 4. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Bu zamana kadar bilgisayar parçaları ile alakalı (seçmeli hariç) donanım dersi görmedik. Yazılım olarak da Java, C, Python gösteriliyor. 1. ve 2. sınıflarda daha çok ana dersler verilirken sonra seçmeli derslerle ilgini çekecek şeyler öğrenebilirsin.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Öncelikle iyi geceler, 4. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Bu zamana kadar bilgisayar parçaları ile alakalı (seçmeli hariç) donanım dersi görmedik. Yazılım olarak da Java, C, Python gösteriliyor. 1. ve 2. sınıflarda daha çok ana dersler verilirken sonra seçmeli derslerle ilgini çekecek şeyler öğrenebilirsin.

Bizim ulkede donanim yerine daha cok yazilimsal ogretim oluyormus ama bu ne kadar doğru secmeli derslerin icerigi ilgisi ozeni nasildi 12. sinifim bilgisayar muhendisligi okumayi dusunuyorum.

Bizim ulkede donanim yerine daha cok yazilimsal ogretim oluyormus ama bu ne kadar doğru secmeli derslerin icerigi ilgisi ozeni nasildi 12. sinifim bilgisayar muhendisligi okumayi dusunuyorum.

Bu karar tamamen senin. Yazılım olarak da çok bir şey bekleyemezsin. Bilgisayar mühendisliği çok klişe olacak ama gerçekten kişinin kendi yeteneği, azmi, öğrenme isteği, ve kendini geliştirmesiyle alakalı. Okuduğun okulun belki de en az etken olduğu bölümlerden biri. Hatta bu işi lisans eğitimi görmeden, çok güzel yapanlar ve çok güzel yerlerde çok güzel para kazananlar var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanım parçalarla alakalı ders değildir zaten. Bilgisayar mühendisliğinde kimse size bilgisayar toplamayı öğretmez.

İstediğin bir okulun sitesini açıp ders programını ve ders içeriklerini (yeterli ayrıntı ile derste ne yapıldığını) görebilirsin.

İstediğin bir okulun sitesini açıp ders programını ve ders içeriklerini (yeterli ayrıntı ile derste ne yapıldığını) görebilirsin.

Seçmeli dersler dışındaki ana dersler her üniversitede aynı mıdır hocam?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı