Bilgisayar mühendisliğinde neler yapılıyor?

limpeex

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, ikinci sefer mezuna kalacağım bu sene tamamen çalışıp bir üniversiteye girmek istiyorum artık. Hedefim bilgisayar mühendisliği ve 2 senedir boş vakitlerimde Java öğrendim ve şu an C++ öğrenmeye çalışıyorum. Bu sene hedefim 50k altına girmek sizce 50k altında bilgisayar mühendisliği okunup iş bulunur mu? Uniyi bitirdiği anda iş bulanlar sadece ODTÜ, Boğaziçi mezunları mı? Yani en azından ben onları gördüm sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:

IT dev bir sektör, sadece ODTÜ, Boğaziçi mezunlarını istihdam edebilecek kadar küçük değil. Zaten ODTÜ-Boğaziçi seviyesindeki üniversitelerden mezun olanları yurtdışı firmalar veya büyük kurumsal şirketler işe alımlarda kapıyor. Ancak birçok şirkette birçok farklı pozisyon var. Hepsine uygun bir roadmap bulup kendini ilerlediğin alana uygun projeler geliştirirsen, ilerlediğin pozisyona uygun teknolojilere hakim olursan öyle 50 binlik üniversiteden mezun olma sınırı gibi bir şey yok. Bilgisayar Mühendisliği mezunu biri olarak sektörde birçok Fırat, Düzce, Sivas vb. üniversitelerin mezunu mühendis ile çalıştım, düşük puanlı üniversitelerden mezun olup oldukça donanımlı mühendisler de var. İyi üniversiteler iyi birer network demektir, ancak her şey demek değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…