Bilgisayar mühendisliğinde programlama dersinden kalınırsa ne olur?

Ldn9118a

Hectopat
Merhaba, Yaşar Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim programlama ve problem çözme I dersini alıyoruz C görüyoruz vizeden 44 aldım bir quizden 10 üzerinden 5 aldım bir quiz daha olacağız ve final kaldı. Derslerden bir şey anlamıyorum vizeye hazırlanırken de çok zorlandım vizede fazla bir şey yapamadım final daha zor görünüyor evde kodlama öğrenmekte çok zorlanıyorum bu yüzden ne kadar çalışsam da bu dersten kalma ihtimali beni korkutuyor sonucunda ne olacağını alttan mı alacağımı ve ileride ne olacağını tam bilmiyorum. Ders hocamız programlamadan B+ altı not alanı işe almıyorlar diye bir şey söyledi bu yüzden de bu düşük notların ileride kötü etkileyeceğinden korkuyorum. Finalde çok çalışıp dersi geçmeye çalışacağım ancak çok zorlu görünüyor. İleride bu yüzden iş bulurken sıkıntı yaşar mıyım?

Kimsenin senin geçme notuna bakacağını düşünmüyorum açıkçası, üniversite hocalarının saçmalıkları, önemli olan senin kendini geliştirmen iyi projeler hazırlayabilmen finallere sıkı çalış aldığın notlar düzeltilmeyecek notlar değil yani benim fikrim bu yönde.

Ben elimden geldiğinde çalışacağım ama olmazsa yine de kalma ihtimalini düşünüyorum dersi tekrar alırsam daha iyi öğrenebilirim kodlama bu kadar kısa sürede öğrenebileceğim bir şey değil uzun vadede daha iyi öğrenebileceğimi düşünüyorum. Zaten kalırsam sanırım tek bu dersten kalacağım diğer derslerden bir şekilde geçeceğimi düşünüyorum.

Geçersin bence ders içeriğini tam bilmiyorum ama kurtarılamayacak notlar değil geçme notu nasıl çan mı var, yoksa belli bir geçme notu?

60 alırsan geçersin büyük ihtimalle, ben mühendislik okumuyorum ve ders içeriğini bilmiyorum ama bende algoritma ve programlama, programlama temelleri gibi ve benzeri dersler aldım c++, c# dillerine hakim sayılırım uzun süredir pratik yapmıyorum ya da kendimi geliştirmiyorum büyük ihtimalle unutmuş bile olabilirim c cidden emek isteyen bir dil ama üstüne ne kadar yoğunlaşırsan emeğinin karşılığını alırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı