Hazırlıktayım. 7 senedir kullandığım telefonumu değiştireceğim.
Bu tarz şeyler alırken iyisini alır ve uzun süre kullanırım. Uzun süre demek iPhone demek, bu yüzden yine iPhone alacaktım fakat şöyle bir sorum var. Bilgisayar mühendisliğinde telefon ne kadar önemli? Açık kaynaklı olmasından dolayı acaba kurcalarım diye Android bir şey mi baksam diyorum, ya da uygulama geliştirme dersleri alırsam Android benim için daha mı iyi olur? Mobil programlama diye bir ders var çünkü. Ayrıca IPhone'u kurcalamam için macOS gerekiyormuş anladığım kadarıyla. Bu durumda uzun süre destekten feragat edip Android almam daha mı iyi olur sizce?
Başlangıç derslerinde Android Studio öğrenmeden önce App Inventor öğreniyorsunuz. Onun için de bazen test etmek gerekiyor. Ancak sırf bunun için pek alınmaz.
Preview şeyinde bakabiliyormuşuz.
Anladım, bu durumda extra Android telefona ihtiyacım yok değil mi?
Bilgisayar mühendislerinin ve yazılımcıların programlar geliştirip bunlar ile pasif gelir oluşturduklarını görmüştüm. Aslında amacım buydu ama kazandıkları para da verilen emeğe değmeyecek bir para. Ayrıca şu yazıda yazan "There are multiple emulators you can use for development, but eventually you’ll want to test on a real device" yazı acaba Android telefon almam gerekir mi diye sordurtturdu.
Preview değil. Bayağı, telefon çalıştırabiliyorsunuz bilgisayarınızda. Hatta telefonlar yüklüyorsunuz. Buradaki görsellerde görebilirsin. Benim bilgisayarımda Pixel 3a var mesela.
Gerçek cihazda test ettiğimde farklı sonuç almadım hiç. Şart değil bence.
2015 yazısına baktığının farkındasındır umarım. İnternetten anladığım kadarıyla 2014'de çıkmış Android Studio. Emülatör desteği ne zaman geldi kim bilir.
Bildiğin, milletin PUBG Mobile oynadığı android emülatörler gibi emülatör kuruyorsun.
Hazır hazırlıktayken mutlaka şunları yap, şunları kaçırma dediğiniz şeyler var mı? Kendi yaptıklarınızdan veya yapmadıklarınızdan? Başlamadan olabildiğince bilgi toplamaya çalışıyorum.