Bilgisayar Mühendisliği'nden Eczacılığa geçiş yapılır mı?

Bir eczacı olarak yazıyorum geçme. Eczane açmak için yatıracağın öz sermayeye değecek bir kazancı yok. Mis gibi mühendislik kazanmışsın devam et kendini geliştir.
Hocam dışarıdan mı çok tatlı geliyor ailemin eczane açarız vaatleri bilmiyorum. İşin içinde biri olarak en iyisini siz bilirsiniz bir tanıdığımız yardımcı eczacılık yaparken 100k maaş alıyormuş dükkan açarsa neler olur diye düşünüyorum.

Ben senin yerinde olsam ailenin maddi durumu iyiyse, sana eczane acabilecek durumdalarsa okur ve eczanemi acarak oradan devam ederdim. Eger ailenin boyle bir imkani varsa bu konudaki en buyuk sorunu asmis oluyorsun zaten. Su an yazilim tarafinda is sektoru Dunya'da ama ozellikle de Turkiye'de oldukca dar. Isi gectim staj bulmak bile cile. 7-8 yil once yeni mezundan istenen kalifiyeyeyi su an stajyer icin istiyorlar. Mezun olduktan sonra ise girebilmek istiyorsan okul surecinde kendini cok iyi gelistirmen lazim. Bol bol projeler yapman lazim, etkinliklere ve gruplara katilip network kasman lazim. Ortalamani da mumkunse 3 civarinda tut derim ozellikle kurumsal yerlerde on eleme sartlarindan gecmeni saglar. Dedigin gibi muhendislik bitirip pilot da olabilirsin. Ucak sirketleri muhendislik mezunlarini alabiliyor, 8-12 ay civari egitim verip pilotluga baslatiyorlar ama hem alim az hem de talep cok bu alana da.

Teşekkür ederim hocam ilginiz için. Umarım kafam netleşir yakın zamanda.

Hocam bir de iki memur annemle babam öyle ütopik bir gelir yok yani yanlış anlaşılmayayım ama bir şekilde bulur ederiz zaten eczane çıkarır onu kafasındalar. Tabi ilk tercih senemde böyle diyorlardı şu an babam pek sıcak bakmıyor okulundan devam etmeye çalış önüne bak geç oluyor artık diyor onlar da haklı bir yandan kafası karışık ortada kalan ben oluyorum.

Dedigim gibi o eczaneye verilecek paraya ne kadar bel bagladinizla alakali. Ailen o parayi cikarma derdinde degilse, senin gelecegin icin hava parasi olarak goruluyorsa tamam. Yani ailen bu parayi verdi, ardina bakmadi ve kalan hayat senin hayatin dediyse sorun yok. Ancak oradan kazanacagin parayi cikarma derdindeyseler o kisim cok tatmin etmeyebilir.

Hocam benim zaten vefa borcumu ödemem lazım öyle bir durumda okulu da yarı burslu okuyacağım çünkü baya büyük bir masraftan bahsediyoruz ben bunun altından kalkabilecek bir sermaye elde edersem ne âlâ ama eczacılık dışarıdan göründüğü gibi değilse şu an ve 5 sene sonra o zaman sıkıntı olur benim için.

5-6 sene sonra ulke ne halde olur orasini bilemem ama eczane dukkanin varsa biraz da iyi bir yerdeyse ortalama uzeri bir sekilde gecinip gidersin her turlu. Tabi ki evlat olarak ailene harcama yapmandan bahsetmiyorum parani kazanirken illaki maddi destek cikarsin onlara da ama onemli olan onlarin bu dukkan isini nasil gordugu. Cunku dedigim gibi bunu daha buyuk paralar kazanabilmek icin bir tur yatirim olarak goruyorlarsa orada istediklerini elde edemeyebilirler.

Yok hocam benim gelecek kaygısı, geçim sıkıntısı yaşamamam onlar için yeterli onlara kalsa bu bölümden de bunu başarabilirim ama dediğiniz gibi iş piyasası çok karmaşık ben kendimi burada bulamam diye korkuyorum. Çok teşekkür ederim size bu arada.

Elbette bu bolumde de bunu basarabilirsin insan istedikten sonra basaramayacagi sey yok. Kendine guveniyorsan, kendini gelistirmek icin calisacagini dusunuyorsan is bulabilirsin tabi. Ancak sadece okuldaki derslerini gecebilecek seviyede kalirsan o zaman mezun olduktan sonra ise girmen icin aylar hatta birkac yil gerekebilir aradaki donanim farkini kapatmak icin. Hem okulda kendini gelistirmen gereken surec, hem mezuniyet sonraki surecler gercekten irade isteyen surecler ve bunun zirve yaptigi meslek maalesef bilgisayar muhendisligi. Eger bu alandan devam edeceksen planlamani iyi yapmalisin.

Yardımcı eczacılık yaparsan max 1.5 asgari ücret alırsın, dükkan açınca da çalışanların ücreti vs vergilerini ödedin mi sana ne kalır bilmiyorum. Ailen çok varlıklı değilse girme bu işe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…