Bilgisayar nasıl taşınmalı?

Yusuko

Hectopat
Evi taşıyacağız da bilgisayarı nasıl götürelim? Ekran kartını sökmemiz gerekiyormuş herhalde başka bir olay var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evi taşıyacağız da bilgisayarı nasıl götürelim? Ekran kartını sökmemiz gerekiyormuş herhalde başka bir olay var mı?
Aradaki uzaklık ne bilmiyorum ama ben şahsen taşınırken elektronik eşyaları arabaya atıp ayrıca yeni eve götürüyorum. Uzaksa ona göre önlem alınabilir. Kargo gibi fırlatılmayacağını için bence ekran kartını sökmeye gerek yok fakat size kalmış.

Kargo ile göndermenizi falan tavsiye etmiyorum. En iyisi kendi arabanız varsa ayrıca yanınızda götürün. Ben olsam nakliye ile de göndermem.

Ben ekran kartını söktüm yanıma aldım, bilgisayarı ise kasanın kendi kutusuna koyup köşelerine eski tshirt, bez falan sıkıştırıp kamyona vermiştim. Yolda hiç takla attı mı bilmiyorum ama sorunsuz çıkmıştı.

Ekran kartından sonra zarar görme ihtimali en yakın parça kasanın temperli camı oluyor. Ona da dikkat etmek lazım.

Ekran kartını sökmezsen çok büyük ihtimalle pinleri sarsılmalarda hasarlanacaktır. Yapman gereken en önemli şey ekran kartını sökmek olsun. Bir de eğer CPU soğutucun büyükse o da sarsılmalarda anakartı kırabilir, onu da sökmen iyi olur. Gerisi çok hasarlanacak türden şeyler değiller, kasa kutusu varsa güzelce yerleştir içerisinde oynamasın yeterli.

Araba ile götüreceksen ekran kartını bile çıkartmana gerek yok. Arka koltuğa yatır, güzelce sabitlemen yeterli olur.

Ben olsam kargoya güvenmem, kendi arabanız var ise ekran kartı ve kasamın camını çıkartın ayrı bir yere koyun, kasayı da yatay bir şekilde koyun bir şey olacağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…