Bilgisayar nasil toplanir?

Yakında yeni bir bilgisayar alacağım. Bilgisayarı internetten sipariş edeceğim için evime gelecek ve bilgisayarla ilgili bir takım işlerim olacak. Bu işler termal macun sürmek, işlemci soğutucusu takmak, ekran kartı takmak, Windows'u yüklemek gibi şeyler. Böyle işleri nasıl halledebilirim? Mesela Vatan'ın çalışanları eve gelip böyle işler yapıyorlar mı ya da herhangi bir bilgisayarcı?

Parçaları alıp tanıdık bilgisayarciya goturmeniz daha iyi olacaktır Vatan Bilgisayar sadece magazada toplama yapıyor.

Kendin yapsan daha iyi, internette zibilyon tane rehber var. Aşağıdaki gibi videoları adım adım takip ederek yapabilirsin. Çalışanlar eve gelmez, tabi ricayla veya ekstra parayla kişisel olarak ikna etmediğin sürece. Herhangi bir bilgisayarcının da toplayabilmesi gerekiyor. Ama tavsiyem kendin toplaman yönünde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eğer tecrübeniz yoksa ve kendinize güvenmiyorsanız hazır sistemlere bakınız. Gelince tek yapacağınız şey ekran kartını yerine oturtmak olur.

Kendin uğraşmak istemiyorsan bilgisayarcıya götürmeni tavsiye ederim. Mümkünse güvendiğin birine götür ve götürmeden önce tüm parçaların fotoğraflarını çek. Kendim uğraşmak istiyorum diyorsan. YouTube'a bak.

Aslında toplamak kolay da kablolama ve güç kaynağı zor.
Yok hocam bilgisayarı evden taşıyamam bilgisayarcı eve gelse daha iyi olur doğrusu.

Ekstra ücret isterler konuşun pcciye.

Evet ama kendime güvenmiyorum ilk seferim bir şey yapmaktan korkuyorum.
Eğer tecrübeniz yoksa ve kendinize güvenmiyorsanız hazır sistemlere bakınız. Gelince tek yapacağınız şey ekran kartını yerine oturtmak olur.

Zaten hazır sistem ama ben sonradan birkaç parça daha ilave edeceğim.

Hocam forum içi sistem toplama hizmeti verenler var, bulunduğun bölgede sana uygun olan varsa bir bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…