Bilgisayar nasıl ve ne zaman temizlenmeli?

Darsiere

Hectopat
Bilgisayar kasamı alalı yaklaşık bir ay oluyor. Hiç temizlemedim, kasam şu;

Ön fanları biraz toz oluyor ama şu toz toplayan el süpürgesi var onunla alıyorum. Daha önce içindeki tozları temizlemek istedim ama saç kurutma makinesi işe yaramadı. Hava sıkabileceğim kompresör de yok bu civarlarda.

Gerektiği zaman işlemci macununu da temizlemek lazım, bunu ne kadar süre geçtiği zaman yapmalıyım? Bilgisayarımı kaç ayda bir temizlemeliyim? Ve nasıl temizlemeliyim?

Tozlanma durumuna göre değişebilir. Kendim 9-10 ayda bir termal macunu yenilerim. Soğuk hava için illa komprasöre görek yok. Saç kurutma makinesinin soğuk ayarı var. Ben onunla yapıyorum yeterli oluyor. Hava tutarken genelde fanları bantlarım çünkü dönüp elektrik ürettiği için sıkıntı olabilir(gerçi milyonda bir oran ama bana kesin olur :D)

...Bunu ne kadar süre geçtiği zaman yapmalıyım? Bilgisayarımı kaç ayda bir temizlemeliyim? Ve nasıl temizlemeliyim?

Genelde 6-12 ay sonra macun kurumaya başlar. Bunu kendiniz sıcaklıkları takip edip yapmalısınız. Ben saç kurutma makinesi ile yapıyorum toz almayı kasayı balkona çıkarıp yeterli oluyor.

Tozlanma durumuna göre değişebilir. Kendim 9-10 ayda bir termal macunu yenilerim. Soğuk hava için illa komprasöre görek yok. Saç kurutma makinesinin soğuk ayarı var. Ben onunla yapıyorum yeterli oluyor. Hava tutarken genelde fanları bantlarım çünkü dönüp elektrik ürettiği için sıkıntı olabilir(gerçi milyonda bir oran ama bana kesin olur :D)
Soğuk havada denememiştim klasikte denemiştim, birde öyle denerim. Termal macuna daha var mı diyorsunuz?

Genelde 6-12 ay sonra macun kurumaya başlar. Bunu kendiniz sıcaklıkları takip edip yapmalısınız. Ben saç kurutma makinesi ile yapıyorum toz almayı kasayı balkona çıkarıp yeterli oluyor.
Sıcaklıklardan hiç anlamam ama oyunlarda FPS oranlarım klasik.

Sıcaklıklara hiç dikkat etmedim, nasıl bakacağım?

Bilgisayar kasamı alalı yaklaşık bir ay oluyor. Hiç temizlemedim, kasam şu;

Ön fanları biraz toz oluyor ama şu toz toplayan el süpürgesi var onunla alıyorum. Daha önce içindeki tozları temizlemek istedim ama saç kurutma makinesi işe yaramadı. Hava sıkabileceğim kompresör de yok bu civarlarda.

Gerektiği zaman işlemci macununu da temizlemek lazım, bunu ne kadar süre geçtiği zaman yapmalıyım? Bilgisayarımı kaç ayda bir temizlemeliyim? Ve nasıl temizlemeliyim?
6 ayda bir macun temizliği, ayda bir de şöyle özellikle fanların kabasını almak iyidir.

İşlemci macununu zırt pırt değiştirmeye uğraşma ısınma sorunu gözlersen değiştirirsin. Fanların kendisinin tozlanması sorun değil soğutucu blok tozlanıp hava geçirmediği zaman sorun oluşur. İşlemci soğutucusunu sök tak yaparken tornavidayı anakarta vurur çizersin çöp edersin o yüzden ısınma olmadan uğraşmana gerek yok.

Soğuk havada denememiştim klasikte denemiştim, bir de öyle denerim. Termal macuna daha var mı diyorsunuz?

Sıcaklıklardan hiç anlamam ama oyunlarda FPS oranlarım klasik.

Sıcaklıklara hiç dikkat etmedim, nasıl bakacağım?

Hocam termal macun (kendi deneyimlerime göre) 8-10 ay sürüyor. Yani ilk sürdüğünüzün sıcaklıklarını SS alın. 7-8 ay sonra testi yapıp karşılaştırın ona göre yol ilerlersiniz. Fakat yaptığınız testin sağlıklı olması için oda sıcaklığı vb aynı olmasına özen gösterin derim. Kışın yaptığınız test ile Ağustos'ta yapılan test elbette aynı olmayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı