Bilgisayar Neden Yavaşlar?

Iskorpitix

Hectopat
Yer
Battlefıeld!
Merhaba. Yaklaşık 2 hafta önce topladığım PC'im ilk başlarda gayet hızlıydı CS:GO'yu tıkladığımda 2 saniyede açıyordu şimdi Steam'ı da CS:GO'yu da 10 15 sn de açıyor nedeni nedir RAM 16 GB gözüküyor arıza falan olduğunu hiç zannetmiyorum. Ama iki gün önce Windows yeni olduğu için Windows kendini güncelleştirdi daha da devam ediyor olabilir sizce neden?
Özellikler
  • Ryzen 5 2600
  • RX 570 Armor 8G OC
  • B450 Tomahawk Max
  • 16 GB DDR4 3000 MHz RAM

M&b Warband'da bu olmuyor ama bilenleriniz var mı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tozlanır, termal macunu zayıflar, işletim sistemi çöker, işletim sistemi şişer, yani reklam ve virüsler, RAM'lerin ve diskin sağlığı bozulur, bilgisayarda düzgün hava akışı yapılandırması yoktur. Gibi..
Anlamadım, tam olarak ne demek istediniz? Bilgisayarda 4 tane fan var cpu ve gpu nun özel fanları da var.

Harddisk kullanıyorsanız dolduğunda yavaşlıyor falan diyorlar ben inanmıyorum ama öyle bir inanış var.
Edit: Yeni programlar indirdiyseniz virüs bulaşmış olabilir arkada çalışan programlar olabilir. Bazı arkada ki uygulamalar sadece görev yöneticisinden gözüküyor bir bakmanızı tavsiye ederim.

Çok fazla hizmet ve arka planda uygulamanın açık olması, kayıt defterinizde çok fazla data olması, HDD'nizin byte'larının dağınık olması olabilir. Bir sistem bakım aracı kullanırsanız, başlangıç öğeleriniz ile hizmetlerinizi azaltırsanız bilgisayarınız hızlanacaktır.

Sistem yazılımları güncel mi , bilgisayarınız temiz mi , hdd veya ssd ne kadar dolu en son neler indirdiniz virüs kapma ihtimali var mı son olarak arka planda çalışan gereksiz uygulamalar yazılımlar var mı bu soruları kontrol et sorun varsa çözülecektir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı