Bilgisayar no physical disk hatası veriyor

venomakasa

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba.
Bilgisayarı açınca durduk yere bu hatayı verdi, sınavımdan 1 gün önce oldu şansa bak. Bütün ders notlarım içindeydi yarın da online sınavım var ne yapabilirim yardım :/.

HATAAAA.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskin kablolarını kontrol et. PSU'dan gelen kabloyu değiştir diğerini tak, SATA kablosunuda değiştir başka kablo dene. Yine olmazsa disk vefat etmiş olabilir.
hocam diskleri çıkarıp taktım şimdi bilgisayar hiç çalışmıyor kafayı yiycem. Şimdide kasa çalışıyor monitore tam görüntü gelcek gibi oluyor sorna monitor ışığı turuncu oluyor böyle tekrarlıyor kendini

Hocam diskleri çıkarıp taktım şimdi bilgisayar hiç çalışmıyor kafayı yiyeceğim. Şimdide kasa çalışıyor monitore tam görüntü gelecek gibi oluyor sonra monitor ışığı turuncu oluyor böyle tekrarlıyor kendini.

Bir yerde sorun var ama bunun farklı farklı sebepleri olabilir.(PSU'dan gelen güç yetersizliği, işletim sistemi bozukluğu, eski disk ise bozulmuş olabilir, görüntü gelmiyorsa RAM'leri kontrol edin normalde BIOS ekranı açılır) elinizde sağlam çalışan bir disk varsa onu bağlayıp deneyin. Eğer o sorunsuz açılırsa %90 ihtimalle kendi diskinizde sorun vardır. Eğer durum böyleyse format atmaya çalışın atabilirseniz ve bilgisayar açılırsa sorun çözülür. Ama bu adimları yapamıyorsanız disk bozulmuş olma ihtimali yüksek. Bildiklerim bu kadar. Umarım fayda görürsünüz.

Bir yerde sorun var ama bunun farklı farklı sebepleri olabilir.(PSU'dan gelen güç yetersizliği, işletim sistemi bozukluğu, eski disk ise bozulmuş olabilir, görüntü gelmiyorsa RAM'leri kontrol edin normalde BIOS ekranı açılır) elinizde sağlam çalışan bir disk varsa onu bağlayıp deneyin. Eğer o sorunsuz açılırsa %90 ihtimalle kendi diskinizde sorun vardır. Eğer durum böyleyse format atmaya çalışın atabilirseniz ve bilgisayar açılırsa sorun çözülür. Ama bu adimları yapamıyorsanız disk bozulmuş olma ihtimali yüksek. Bildiklerim bu kadar. Umarım fayda görürsünüz.
hocam disk kablosunu çıkarıp taktım bilgisayar çalışmadı bu ne kadar saçma bir sorun

Technopat Haberler

Geri
Yukarı