Bilgisayar no signal hatası veriyor ve VGA ışığı yanıyor

JusticeLight20

Kilopat
RAM
Corsair Vengeance LPX 2x8
Ekran kartı
GeForce GTX 1060 Gaming X 6G
İşlemci
AMD RYZEN 5 1500x
Arkadaşlar selamlar, bilgisayarım gayet normal çalışıyordu, ardından bilgisayarın başından ayrıldım, tuvalete falan girdim, geldiğimde ekran gitmişti. Dinlenme modundadır diye fareyi hareket ettirdim fakat monitor ışığı turuncu halde kalmaya devam etti. Ardından PC'yi tuştan kapatıp tekrar açtığımda bu sorun patlak verdi. Anakarttan VGA ışığı yanıyordu ve monitörden no signal hatası alıyordum. Bu durumu nasıl çözebilirim? Bir anda gitmesi çok şaşırtıcı. Bugün bilgisayar gayet normal çalışıyordu açma kapama yapmadan 30 dakika gittim geldim bilgisayar çöktü.

Ekran kartım: GeForce GTX 1060 Gaming X 6G.
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8 DDR4 2400 MHz.
Anakart: MSI A320M PRO-VH Plus.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X.

Benzer bir sorun yaşadım 2 hafta önce ekran aniden gidiyordu düğmeden kapatıp açılmadan düzelmiyordu. 2 3 gün çektim bu sorunu şunları yapınca düzeldi.

Ekran kartını söküp taktım altına destek koydum sallanmasın diye.
BIOS güncelledim.
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip eski bir sürüm yükledim sorun düzeldi sonradan son sürümü geri yükledim.

Sorun böyle düzeldi 2 haftadır bir sorun yok dene istersen bi.

Benzer bir sorun yaşadım 2 hafta önce ekran aniden gidiyordu düğmeden kapatıp açılmadan düzelmiyordu. 2 3 gün çektim bu sorunu şunları yapınca düzeldi.

Ekran kartını söküp taktım altına destek koydum sallanmasın diye.
BIOS güncelledim.
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip eski bir sürüm yükledim sorun düzeldi sonradan son sürümü geri yükledim.

Sorun böyle düzeldi 2 haftadır bir sorun yok dene istersen bir.

Hocam çok teşekkürler önerileriniz için ancak benim ekran kartı gidici gibi maalesef. Dediklerinizden ekran kartını tak çıkar olayını yaptım hatta RAM ve ekran kartların pimlerini silgi ile hafifçe sildim. Ardından BIOS pilini çıkarıp taktım ama bir CMOS reset olayı varmış onu yapmadım. Şimdi yarın televizyon monitöründe deneyeceğim belki orada çalışır diye. Olmadı bir tamire götüreceğim kasayı.

Ya şu an fark ettim bir de benim monitör de hiç yeşil ışık yanmıyor. Kasayı aç kapa yapıyorum hep turuncu yanıyor. Normalde önce bir yeşil yanması lazım gibi ama yok. Bir tek monitörü aç kapa yaptığımda başta bir yeşil yanıyor.

Hocam ilginç bir şekilde sorun çözüldü. Tamirci arkadaş, bilgisayar parçaları ile çok fazla tak çıkar yaptığımı ve bunu yaparken de statik elektrik akımına dikkat etmediğimi belki bu durumdan kaynaklanan bir kilitlenme sorunu olduğunu falan söyledi. Donanım parçalarını çıkarıp temizlemiş, bazı yazılımları falan kontrol etmiş. Durum çözüldü şu an. Sorunu çözmek için Technopat sitesinde Recep Baltaş'ın paylaştığı kilitlenen bilgisayar kurtarılma aşamalrına bakabilirsiniz. Tüm Donanımları tak çıkar yapıp bi temizleyebilirsiniz. Kendi bilgisayarımdan yazıyorum ancak yine de bir işlemci geliştirmesine gideceğim gibi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı