Bilgisayar Oyun Oynarken Aniden Kapanıyor "Kernel Power 41"

dontcrykid

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ekran kartı ve işlemci ısınmıyor lakin bilgisayar kapanıyor, bazen tamamen bazen ışıkları yanmaya devam ediyor ama görüntü gidiyor. Olay görüntüleyicisinde kernel power 41 (63) var ve Ekran kartı 75 işlemci de 65 dereceyi geçmiyor yine de kapanıyor. PSU 600W 80+ plus ve sistemim ekteki gibidir. Sizce sorunu nasıl çözerim veya PSU kaynaklı olup olmadığını nasıl anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan işlemci sıcaklığı 60'a geldiğinde kapatma özelliğini 85 dereceye alıp dener misiniz.

OCCT diye program var orda CPU, GPU ve PSU yu test edebiliyorsun. Her birini ayrı ayrı test et. Büyük ihtimalle PSU test esnasında PC reset atacak, eğer öyle olursa sorun PSUdan kaynaklı demektir. Bizzat ben de yaşadım.

Güç kaynağınız yeterli olmayabilir.

Güç kaynağı 600W 80+ normalde yetmesi lazım fakat bir kaç test programıyla baktığımda voltaj değerleri gayet normal gözüküyordu.
BIOS'tan işlemci sıcaklığı 60'a geldiğinde kapatma özelliğini 85 dereceye alıp dener misiniz.

İşlemci sıcaklığı stress testlerinde 80 ve üzerinde de çalışmaya devam ediyor taa ki 90 civarında kapanana dek.
OCCT diye program var orda CPU, GPU ve PSU yu test edebiliyorsun. Her birini ayrı ayrı test et. Büyük ihtimalle PSU test esnasında PC reset atacak, eğer öyle olursa sorun PSUdan kaynaklı demektir. Bizzat ben de yaşadım.

Programı yükledim ve birkaç test yaptım CPU testinde PC kapanmadı, sıcaklık 90'lara gelince işlemci ben kapattım. GPU testinde ise 2.30 dakikayı geçmedi henüz bilgisayar kapanıyor. Ekran kartı en son 82* 83* dereceyi görüyor ve kapanıyor ama normalde 90a kadar kapanmaması lazım. Psu testi de GPU %100 kullandığı için aynı şeyi yaşıyorum. Psu testiyle GPU testi aynı geldi bana. Neden 83 84 derecede kapanıyor anlamıyorum.
Ayriyeten ceza aldığım için geç yazdım kusura bakmayın.

Tam bir şey söyleyemeyecem ama güç kaynağında bir sıkıntı var ise GPU nun yüksek kullanımlarında yeterli güç sağlayamıyor olabilir. Sıcaklıkla alakalı bir sorun gözükmüyor. Eğer imkanın varsa farklı bir PSU takıp tekrar dene.

Bende ilk başlarda öyle düşünmüştüm ama cam açıkken pc kapanmıyor yani soğuk olduğunda. PSU'da sorun olsa camla bir ilgisi olmazdı diye düşünmeye başladım. Harici tüm fan yerleri dolu ve işlemci ekran kartı macununu yeniledim neden ekran kartım ısınıyor anlamıyorum, bir de neden 83 derecede kapanıyor?

Bir fikrim yok, yanlış bilgi vermek istemem.

PSU değiştirdim 750W bir PSU ile denedim. Ekran kapanıyor ama kasa çalışıyor. Power basılı tutup kapatana kadar böyle devam ediyor, ekranda görüntü yok ve fanların hepsi aşırı hızlı dönüyor. Kapatıp statiği boşaltıp tekrar açınca sistem açılıyor. Arkadaşlar çözümünü bilen yok mudur? Ekran kartında bir sorun var ama çözümü nedir?

Aynı sorun bende var.Tüm parçalarım sıfır farklı güç kaynağı da denedim değişen bir şey yok.Kimi diyor ekran kartı kimi diyor işlemci kimi ram.
Senin dediğin gibi bende de sıcaklıkla alakalı gibi duruyor.Kasanın yan tarafını açıp kullandığımda kapanma olmuyor.Acaba fanlar mı yetersiz geliyor?
Gerçi ben de bir kaç programla deneme yaptım ekran kartını 70li derecelere işlemciyi de 110 dereceye kadar çıkardım herhangi kapanma/yeniden başlatma yaşanmadı.
Sorunu çözerseniz geri dönüş yaparsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…