Bilgisayar oyun oynarken bir anda kapandı ve tekrar açıldı

Allynn

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
500 gb
Ekran kartı
RX 7800 XT
Anakart
ASUS PRIME B550M-K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Ben oyun oynarken bilgisayarım durduk yere kapandı ve açıldı. Ekran kartı ve işlemci derecesi 50 dereceyi geçmiyordu. Elektrikler gitmedi ya da başka herhangi bir şey olmadı. Alalı daha 3 ay oluyor ve önceden de böyle bir şey olmuştu. PSU'da ya da bilgisayarı taktığım prizde bir sıkıntı mı var acaba?

Eğer PSU kaliteli değilse ya da watt değeri yetersizse bu tarz kapanmalar yaşanabilir.
Prizde temassızlık ya da zayıf çoklayıcılar olabilir.
Anlık voltaj düşüşü ya da yetersizlik olabilir.
Veya yüksek watt çeken başka bir makine çalışıyorsa örneğin "Çamaşır Makinesi" bu tarz problemler yaşanabiliyor. Daire'nin sigorta kutusunu kontrol et daha önce aynısını yaşamıştım sigorta yanmıştı.

Dying Light ve unterchad 4 oynarken benim de aşırı ısınıp kapanıyordu.(RTX 3050)

İşte benimki ısınmadan kapanıyor sıkıntı burada.

Eğer PSU kaliteli değilse ya da watt değeri yetersizse bu tarz kapanmalar yaşanabilir.
Prizde temassızlık ya da zayıf çoklayıcılar olabilir.
Anlık voltaj düşüşü ya da yetersizlik olabilir.
Veya yüksek watt çeken başka bir makine çalışıyorsa örneğin "çamaşır makinesi" bu tarz problemler yaşanabiliyor. Daire'nin sigorta kutusunu kontrol et daha önce aynısını yaşamıştım sigorta yanmıştı.

Bu abimin dediklerini bir kontrol edeceğim ama büyük ihtimal PSU'dan dolayı çünkü kullandığım PSU pek kaliteli değil.

İşte benimki ısınmadan kapanıyor sıkıntı burada.

Bu abimin dediklerini bir kontrol edeceğim ama büyük ihtimal PSU'dan dolayı çünkü kullandığım PSU pek kaliteli değil.

Aynı sorunu yaşıyordum PSU'dan kaynaklıymış 80Plus güzel bir PSU alırsan sorunun kesilir hard disk kullanıyorsan sistemde PSU hard diski de bozabiliyor eskiden kullandığım PSU iki hard disk bozdu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı