Bilgisayar oyun oynarken kapandı sonrasında yavaşladı

Ata Altıparmak

Hectopat
Asus X550V. War Thunder oynuyordum bir anda dondu ve kapandı çok yavaştı bilgisayar. Bende yeniden başlattım PC’yi kapatıp açınca hem yavaşladı hem de oyun silindi. Steam’dan yüklemiştim acaba hardiskte bir sorun olabilir mi?
Çünkü genelde hardisk kullanımı %50nin üstünde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar görev yöneticisinde hdd kullanımının üzerine tıklayarak hddyi hangi programın kullandığını tespit edebilir misiniz?

Benim HDD'mde bazen %50 lerin üzerine çıkıyor 64 Mb önbellekli bir HDD sonuçta.
Yavaşlaması HDD'den olabilir mesela ben arkada Render yapıyorum ve Bilgisayar aşırı ağır görev yöneticisinden baktığım zaman disk kullanımım %95 lerde dolaşıyor bu kullanım normal

Oyun dosyalarının silindiğini düşünmüyorum.
Kısayol silinmiş olabilir. Ya da Appmanifest dosyası zarar görmüş olabilir.
Steam Kütüphane'den kontrol et.
Eğer gözükmüyorsa şu konumdaki dosyalarda oyunla ilgili dosya olup olmadığını kontrol et.
Disk\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common
Eğer gösterdiğim yerlerde yoksalar bu iki yerin ekran görüntüsünü paylaşın.

Sistem takılmaları ve donmaları önlemek için aşağıdaki işlemleri yapın.
Sürücü güncellemelerini kontrol edin.
X550VC | Notebook | ASUS Türkiye

Dizüstü bilgisayar olduğu için ısınma sorunu olabilir.
Kasa temizliği yapın. (Fan bakımı ve Termal macun yenilemesi)
Oyun içinde FPS limitini sabitleme ayarı varsa açın. Tavsiye 60-65 FPS civarıdır.
Yoksa V-Sync ayarını açın.

Bakım yönergelerini uygulayın.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi
Complete Internet Repair ile İnternet Bağlantı Ayar Onarımı

Kardesim yıllar önce o sorun benimde başıma geldi pc açılırken win ekranında en az 5-10 dk bekliyor demi sorun büyük ben ozamanda küçüktüm dayımın pc siydi ama bende neredeyse hergün dayım gildeydim dayımdan çok ben oynardım sonra bu sorun başıma geldi sonra çok korktum dayım farketti bana sordu ne oldu diye bende oyun oynarken donduğunu sonrada kapatmak zorunda kaldığımı(tabi pc donduğundan kasanın tuşuna basarak kapattım) açtığımda da böle olduğunu söyledim dayım kızmadı bilgisayarcıya götürdü geldiğinde bilgisayar bozulmuş yaptırdım dedi küçük olduğumdan detay vermedi ama bilgisayarcıya götür knks sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…