Bilgisayar oyun oynarken kendiliğinden kapanıyor

frknyild

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Doktor
İyi Sosyaller. Bilgisayar arkadaşımın bilgisayarı kendisi çok anlayan birisi olmadığı için ben yardımcı oluyorum. Zaten kendi topladığım bir bilgisayar. Oyun oynarken hatta oyun yüklenirken sistem kendi kendini kapatıyor. Format attık düzelmedi o yüzden yazılımsal olmadığını varsayıyorum. Sistemde çift RAM var. RAM'leri teker teker takarak denedik sorun devam ediyor RAM'lerden kaynaklı olmaması lazım. Sıcaklıkları kontrol ettik ısınma olmuyor sıcaklığa bağlı değil. Normal kullanımda olmuyor oyun oynarken yapıyor. Neden kaynaklı olabilir yardımcı olabilir misiniz? Aklımdayken yazayım yanlışlıkla SFX PSU aldığımız için kablolamada sleeve kablo kullandım. Aynı kabloları kendi sistemimde de kullanıyorum ve bir sorunu olmuyor. Kablo kaynaklı da olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sistem özelliklerini yazar mısınız? PSU düşük olabilir.

PSU'nun yeterli gücü sağladığını varsayarsak, kendi kablolarını kullanmadı iseniz sorun yaşama ihtimaliniz var, bazı PSU'ların kabloları kendine özel oluyor ve farklı kablo kullanıldığında kablonun aktardığı güç değerleri değişiyor.

Hocam sistem özelliklerini yazar mısınız? PSU düşük olabilir.
Gtx 1650 ekran kartı 550w 80+ gold psu var fazlasıyla yeteceğini düşünerek almıştım.
Kendi kablosu takılı sadece kablo yetişmediği için sleeve kablo ekledik. Aynı marka kablolar 4090 ekran kartlı sistemimde sorunsuz çalışıyor.

Sistem kapanmadan önce GPU ve CPU kaç derece oluyor?
Bir de tek bir oyunda mı kapanıyor yoksa her yük altına girdiği zaman mı kapanıyor?
GPU genelde 50-55 derecelerde oluyor. Birden çok oyunda kapanıyor. CPU 75 derecedeyken de kapandığı oldu 65 derecedeyken de.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…