Bilgisayar Parası biriktirmek

166307

Kilopat
Makaleler
1
Hocam, 14 yaşındayım. Bilgisayar parasını nasıl biriktirebilirim?

Açılmayan kumbara alın. Her hafta cebinizden kalanları kumbaraya atın. Az çok demeyin. Belli bir miktara ulaştığını düşününce kumbarayı açın. Beklentinin altında kalırsa yeni kumbara alıp, olan paraları tekrar kumbaranın içine atın.

En basiti okul harçlıklarından başlamak olacaktır. Örneğin günlük harçlığın 5 TL (varsayım) ise 3 TL'yi harca, geri kalan 2 TL'yi kumbarana at.

Siz istediğiniz bilgisayar için gereken parayı biriktirene kadar piyasa daha da pahalanacağı için istediğiniz bilgisayarı almanız biraz zor.

Biraz az para harcadınız mı damlaya damlaya göl olur merak etmeyin.

Boğazından, oradan buradan kesmen lazım. Yukarıda denildiği gibi kumbarayla biriktirilebilir. Yazın çalışmayı düşünüyor musun?

Boğazından, oradan buradan kesmen lazım. Yukarıda denildiği gibi kumbarayla biriktirilebilir. Yazın çalışmayı düşünüyor musun?
Evet. Bir "bilgisayar bakkalı"nın yanına girmeyi düşünüyorum.

Okul harçlığını haftalık olarak mı alıyorsun ? Haftalık olarak alıyorsan para biriktirmek daha kolay.
Maalesef okulda kantin yok. Babam sadece aylık 70 TL veriyor. Zaten o da pek idare etmiyor.

Kardeşim, bilgisayarlar artık eskisi kadar sarmıyor. Ya PlayStation 4 al yada giyime, telefona, yemeğe vs harca. Pişman olursun ha, evde hiç Bilgisayarın yoksa o zaman al.

Bu yaştan sonra, muhtemelen 2-3 yıla kadar bilgisayardan sıkılırsın. Lise çok önemli.

14 yaşındasın, çocuk olduğun için patron sürekli ezmeye, aptal yerine koymaya çalışır. Sadece bilgisayarcılar değil, her yerde aynı durumla karşılaşabilirsin. Zaten iş bulmakta çok zor. Ben senin yerinde olsam bilgisayar için bu yaşlarımı heba etmezdim. Çünkü bir daha 14 yaşında olamayacaksın. Yinede karar senin. Ama kafana koyduysan, hiçbir güç beni durduramaz diyorsan, bari garson ol. Hem parası, hemde bahşişi iyi oluyor. Bilgisayarcı da çırak olmaktan iyidir.

Hocam, 14 yaşındayım. Bilgisayar parasını nasıl biriktirebilirim?
Her hafta aldığın harçlıkları toplu al örneğin günlük 5 tl alıyorsan haftalık para al kumbaraya at yemeğini de evden götür. Bu sayede Hazirana kadar yaklaşık 542 TL biriktirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…