Bilgisayar Parça Montajı

Statik elektrik anakarta zarar verebilir aşırı dikkatsiz olursan hatta sana bile zarar verebilir ama bundan korunmanın yolu çok basit üstte arkadaş yazmış. Birde parçaları takarken çok zorlama eğer birşey yerine orta kuvvette oturmuyorsa bir yanlışlık vardır. Geçen biri ramleri ters takmışım yandı diye konu açmıştı. 2016 yılında artık her parça gediğine oturuyor kanırtmaya gerek yok sonra soketleri yuvalaları kırmayın.

Sorun da biraz bu. Vatan yok burada. Kırşehirdeyim. Çoğu yer yok. Zaten toplayanlara da güvenmiyorum
Bir Kırşehirli olarak söylüyorum. Oraları hiç görmedim benim gözümde çok şanslısın. Bende çok yakında bir sistem toplayacağım ve senin gibi kara kara düşünüyordum. Lakin intertten bir çok video izleyip forum forum gezdim. Bence yapılamayacak bir şey değil. Şimdiden bol şans.

Kabloların üzerinde yazanları oku anakart üzerinde bul ve tak bu kadar. Eğer yoksa değişik isimleri ve ya tanımları vardır. Araştır öğren. Bilgisayar montajını bütün bilgisayar kullanıcıların bilmesi gerekir. Korkma sende öğren.

Her ne olursa olsun sen topla. İlk bilgisayar ilk kez araba kullanmaya benzer. Bir sorun olacaktır. dikkat etmen gereken bir iki nokta var. Videolarda görmüşsündür. Bir sorun olunca da en azından sen topladın çözüm gene sende, yerini ve hatasını çabuk bir şekilde görebilirsin. Bilgisayar böyle öğrenilir. Ben mesleğim ile ilgili hala daha öğreniyorum sürekli de öğrenmeye devam. Sistem toplama videosunu aç yavaş bir şekilde geri sara sara topla. İnan bana kendine o güven ve o inanç bambaşka bir mutluluk.

Cidden herkese çok teşekkür ederim bana aşırı güven verdiniz hatta arkadaşa bile pc toplayacaksan ben yaparım diyorum.

Hazır bu kadar kişi varken sormak istiyorum. Mesela aynı sisteme 6 ay sonra 2.Bir gtx 980 yakmayı düşünüyorum. Kasayı açıp takınca olur mu yoksa başka bir şey yapılmalı mı?

Sırf o yüzden 750 w tercih ettim. Haftaya sipariş veriyorum ve pc ye inşallah bir sorun çıkmadan halledeceğim. Ama biraz araştırayım. PSU yetmezse yükseltirim. Hatta Anakart ve ram den kısarak birazda işlemci den kısarsam şimdi 2. 980 de alabilirim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı