Bilgisayar parçaları birleştirmek

SecretPant

Hectopat
Daha fazla  
Ben nisan ayında 5000 TL değerinde bilgisayar toplayacağım. Fakat parçaları kendim birleştirmek istiyorum. Bilgisayar hakkında bilgim var. Anakart işlemci ekran kartı gibi bileşenleri birleştirebilirim. Fakat hangi kabloyu nereye bağlayacağımı bilmiyorum. Yanlış bağlarsam sistem çöpe gider diye korkuyorum. PSU kablolarını nereye bağlayacağımı nereden öğrenebilirim? Her sistemde aynı kabloyu aynı yere mi bağlıyoruz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Kabloları yanlış yere takman neredeyse mümkün değil. Çünkü bir yere giren kablo diğer yere girmiyor zaten. Anakartın 4-6 pin girişi ile PCI-E güç girişini karıştıranlar oluyor ama sisteme zarar vermez bu. Tavsiyem sistem toplama rahberlerimizi izlemen.

Sistemi toplarken en çok dikkat etmen gereken yer işlemci soket pinleridir. İşlemciyi tam oturtamazsan bu pinler zarar görür onun dışındaki hiçbir parçaya abanmadıkça zarar veremezsin

PSU kablo giriş pinlerinin kabuğunda neyin ne olduğu yazar oradan bak ve anakart ve hdd' ye tak.

Badsmokin'in dediği gibi en çok dikkat etmen gereken şey işlemciyi sokete yerleştirmek. Eliniz bu tarz işlere yatķın değilse kesinlikle birinden yardım alın yoksa en ufak soket pini arızasında bütün parçaları taktıktan sonra power tuşuna bastığınızda sizi sadece siyah bir ekran karşılayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…