PSU dışında çok da eksik bir yer yok gibi. Powerboost psudan kurtulmanı tavsiye ederim. Onun dışı SSD gayet güzel seçim, GPU baya düşük kalmış o işlemciye, aslında ryzen 5 alıp GPU ya biraz daha abanabilirmişsin (bu dediğim özellikle işlemci gücü gereken render gibi bir durum olmadığı sürece geçerli, sadece oyunsa yani amaç). onun dışı RAM gayet iyi, anakart güzel, soğutucudan çok emin olamadım.Merhaba, parçaları tek tek alarak bir sistem topladım. Hazır sistem olmadığı için doğal olarak parçalar ayrı ayrı gelecek. Bilgisayarcılara montaj için sordum, 2.500–4.000₺ arası oldukça yüksek fiyatlar istiyorlar. Daha önce bilgisayarımı komple söküp temizleyip geri toplamışlığım olduğu için montajı bu kez kendim yapmaya karar verdim.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa, montaj sırasında özellikle dikkat etmem gereken noktalar hakkında öneri verebilirlerse sevinirim. Parçalar aşağıdaki gibi:
Yanlış ya da eksik bir yer varsa belirtebilirsiniz. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
- Anakart: Asus Prime B650M-R
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
- Ekran Kartı: SAPPHIRE Radeon RX 9060 XT PULSE 16GB GDDR6 128 Bit
- RAM: Lexar 32GB (2x16GB) Thor OC 6000MHz CL38 (AMD EXPO)
- SSD: KIOXIA Exceria Pro 1TB NVMe M.2 (7300MB Okuma / 6400MB Yazma)
- Soğutucu: DeepCool AG620-BK-ARGB-V2 (2×120mm Kule Tipi)
- Kasa / PSU: PowerBoost PB-T001BB – 750W 80+ Bronze, Mesh Panel, RGB
Daha önce montaj yaptınız mı? Montajı kendim yapıcam dikkat etmem gereken yerleri merak ediyorum.PSU dışında çok da eksik bir yer yok gibi. Powerboost psudan kurtulmanı tavsiye ederim. Onun dışı SSD gayet güzel seçim, GPU baya düşük kalmış o işlemciye, aslında ryzen 5 alıp GPU ya biraz daha abanabilirmişsin (bu dediğim özellikle işlemci gücü gereken render gibi bir durum olmadığı sürece geçerli, sadece oyunsa yani amaç). onun dışı RAM gayet iyi, anakart güzel, soğutucudan çok emin olamadım.
evet yaptım. youtube da videolar var, anakart soketine göre bakabilirsin. dikkat etmen gereken şeyler ise anakartı yumuşak bir yüzeye (halı, koltuk gibi) koymamak. yoksa taktığında çalışmayabilir düşük bir ihtimal de olsa. masana koyabilirsin. ilk olarak anakarta işlemci ve rami takacaksın. senin anakartın 4 slotlu olduğu için ramleri ya 1. ve 3. slota, ya da 2. ve 4. slota takman lazım. 1. ve 2. ya da 3. ve 4. slota takarsan dual channel çalışmaz. buna dikkat et. işlemci montajı için am5 işlemci montajı diye youtube a yazarak dikkatlice atlamadan izle videoyu, çünkü yanlış bir şey yaparsan anakartın cpu pinlerinin yamulma ihtimali var. m2 ssd yi de taktıktan sonra anakartı kasaya takabilirsin. kasada anakartı monte edeceğin yerde şu tarz bir şey olmasına dikkat et, eğer yoksa montajlama:Daha önce montaj yaptınız mı? Montajı kendim yapıcam dikkat etmem gereken yerleri merak ediyorum.
Yalnız anakartta 2 adet ram takma slotu var.evet yaptım. youtube da videolar var, anakart soketine göre bakabilirsin. dikkat etmen gereken şeyler ise anakartı yumuşak bir yüzeye (halı, koltuk gibi) koymamak. yoksa taktığında çalışmayabilir düşük bir ihtimal de olsa. masana koyabilirsin. ilk olarak anakarta işlemci ve rami takacaksın. senin anakartın 4 slotlu olduğu için ramleri ya 1. ve 3. slota, ya da 2. ve 4. slota takman lazım. 1. ve 2. ya da 3. ve 4. slota takarsan dual channel çalışmaz. buna dikkat et. işlemci montajı için am5 işlemci montajı diye youtube a yazarak dikkatlice atlamadan izle videoyu, çünkü yanlış bir şey yaparsan anakartın cpu pinlerinin yamulma ihtimali var. m2 ssd yi de taktıktan sonra anakartı kasaya takabilirsin. kasada anakartı monte edeceğin yerde şu tarz bir şey olmasına dikkat et, eğer yoksa montajlama:
Eki Görüntüle 2615760
PSU dışında çok da eksik bir yer yok gibi. Power Boost PSU'dan kurtulmanı tavsiye ederim. Onun dışı SSD gayet güzel seçim, GPU bayağı düşük kalmış o işlemciye, aslında Ryzen 5 alıp GPU'ya biraz daha abanabilirmişsin (bu dediğim özellikle işlemci gücü gereken render gibi bir durum olmadığı sürece geçerli, sadece oyunsa yani amaç). Onun dışı RAM gayet iyi, anakart güzel, soğutucudan çok emin olamadım.
İsterseniz konu açın bu şekilde banlıyabilirler.Hocam ucuz 500 GB'lik bir SSD önerir misiniz bütçem çok kısıtlı.
Zaten her şeyi halledebiliceğimi düşünüyorum sadece kablolamayı ve kablo gizleme olayına takıldı kafam.
Videodaki gibi aşama aşama yapabilirsin. Çok kolay bir şey ancak biraz zaman alıyor kabloları vs. iyi yapayım dersen ki önerim de kablolamayı düzgün yapman olur.