Bilgisayar Parçalarını Montajlamak

RowRinnnn

Hectopat
Arkadaşlar yakın zamanda bilgisayar toplayacağım. İstediğim bilgisayar parçaları farklı sitelerde farklı fiyatlara satılıyor. Hatta bazıları belirli sitelerde yok bile. Bu yüzden farklı sitelerden satın alıp, parçaları eve isteyip, kendim montajlayabilir miyim? Bunun bana bir zararı olur mu? Ek kablo vs. almam gerekir mi? Montaj işi zor mudur? Bilgilendiren herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendin tabi ki toplayabilirsin. Hatta bana sorarsan kendin topladığında hangi parçayı kullandığını, neyi nereye taktığını bağlantılarını, Sistemin mantığını daha iyi anlarsın. Bir kere montajı yaptığında sonrasında o konuda insanın kendine özgüveni de geliyor. Montaj videoları var her yerde. Aç onları izle ilk önce ben yaparım dersen kendin topla. Sistemini bilmenin yanında ekonomik olarak da daha avantajlı olduğu bir gerçek.

Online satış mağazalarında toplanarak satılan sistemlere güvenmiyorum ben. En doğrusu zaten parçaları uygun sitelerden sipariş verip, kendiniz toplamanız. Aldığınız parçaların yanında bağlantı kabloları ve aparatları çıkacaktır. Ekstra kablo vs. almanıza gerek yok. Standart bir kasaya montaj yapmak zor değildir. Videoları izleyerek biraz fikir edinebilirsiniz.

Toplama PC almanın mantığı zaten en iyi parçayı en uygun fiyata almaktır. Tek bir siteye bağlı kalmadan en uygunları arayıp bulucan ki bir anlamı olsun. İnternette yüzlerce video var PC montajı ile ilgili 2 kere izlesen hiç alakan bile olmasa anlıyor insan. Zaten ayrıtılı yazıyor herşey üstlerinde yanlış takayım ters takayım desende takamıyosun o kadar uyumlu oluyor ki bağlatılar.
Sadece alırken ürünlerin BİOS güncellemesi flanla uğraşmıyacak şekilde direk tak çalıştırlı bir sistem toplamaya bak. En kötü ihtimal toplayamadın olmadı çalışmadı 40-50 TL verip birine toplatırsın.

Bir de sisteminizin parçalarını sipariş vermeden önce isterseniz foruma bütçenizi ve almak istediğiniz parçaları sorun. Belki sizin atladığınız bir şey vardır veya sizin sisteminizden daha iyi öneriler gelebilir. G4560'lı bir sistem toplayacaktım. Hemen hemen aynı bütçe ile R3 1200 içeren bir sistem topladım. Gayette memnunum. Bütçemi daha çok arttırıp daha iyi bir işlemci niye almadım diye üzüldüm sonradan. İlk başta bende sadece basit işler yaparım diyordum. Sonra sistemler ilgimi çekince daha da yükseltmek istedim Yoksa hedeflenen performanstan fazlasını aldım

Bir kaç haftadır forumdayım zaten.Ben de i3 8100 ve 1050 TI kullanıcam sistemde.

Hepinize teşekkürler bilgilendirme için.Bir sorum daha olucak.Ben bilgisayar parçalarını montajlayıp power tuşuna bastığımda karşıma ne çıkacak ? Windows nasıl kuracağım bu bilgisayara onu anlayamadım hâlâ.

BİOS ekranı çıkar windows kurulu olmadığı için birşey olmaz.
Aşağıdaki linkte ayrıntılı anlatmışlar altında indirme linkleride vermiş. Normal bir PC de windows 10 Türkçe 64 bit indir Rufus programı ile USB belleğe atacan o Windows u daha sonra BİOS ekranından USB belleğini seçerek başlattın mı ototmatik PC seni yönlendirir zaten ileri ileri diyecen hep kurulacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…