Bilgisayar Power tuşuna basınca çalışmıyor

mertuna

Kilopat
Arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi 5 gün öncesine kadar bilgisayarım çalışıyordu. Tatile gitmiştim bugün döndüm tatil süresince bilgisayar fişten çekili durumdaydı. Bugün bilgisayarın Power tuşuna bastığımda açılmadı statik elektriktendir dedim, kabloları çıkardım. Power tuşuna sürekli bastım daha sonra BIOS pilini çıkardım. RAM'leri çıkardım yine olmadı. Tuşa bastığım zaman PSU'dan çok hafif bir ses geliyor. Acaba PSU kısa devre mi yaptı, yardımcı olabilir misiniz?

PSU da aktif statik elektrik veya temassızlık olabilir hocam. PSU yu PC den çıkarabilir misiniz? Kasaya bağlıysa tüm kablolarını çıkarıp tekrar denemekten başka çare yok.
Bazı PSU larda sigorta desteği kötü olabiliyor. Sertifikasını da paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışalım

Power tuşunun bozulmuştur
Power tuşuna giden kablonun + ve - kutuplarını sıyır, ikisini birbirine değdirdiğinde çalışır. Power tuşu pahalı bir şey değil zaten yenisini alana kadar böyle kullanırsın.

Power tuşunun kablosunu sıyırmasına gerek yok anakart üzerinden cımbız gibi bir iletkenle kısa devre yap açılıyorsa Power tuşu arızalı ya da içine kaçmış demektir eğer çalışmıyorsa 24pin Power soketindeki mavi ile yanındaki siyah kabloyu kısa devre yap PSU fanı dönüyorsa PSU sağlamdır.

Genelde Power switch böyle konumlandırılır.
1729710171404.png

PSU'da düğme var mı?

Evet düğme zaten açık.

PSU da aktif statik elektrik veya temassızlık olabilir hocam. PSU'yu PC'den çıkarabilir misiniz? Kasaya bağlıysa tüm kablolarını çıkarıp tekrar denemekten başka çare yok.
bazı PSU'larda sigorta desteği kötü olabiliyor. Sertifikasını da paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışalım

DeepCool 650W 80+ sertifikalı PSU kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı