Bilgisayar prize takıldığında şalter atıyor

Redmatch

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktan da göreceğiniz gibi prize taktığımda şalter atıyor, her taktığımda atmıyor ancak bulunduğum odadaki herhangi bir prize takınca şalter atabiliyor. Süpürge ve ütü gibi yüksek w'lı cihazlar taktığım zaman hiçbir zaman bir sıkıntı çekmedim. Bilgisayarım toplama ve içini açıp pek temizleme imkanım olmadı şu ana kadar (tam olarak nasıl temizlemem gerektiğini bilemiyorum) bilgisayarı 2015'te topladım, ve daha önce hiçbir şekilde şalter atması gibi bir sorunla karşılaşmadım. Sorunun ne olduğunu ve nasıl çözebileceğimi söylerseniz sevinirim...

Başka bir psu bulabileceğimi sanmıyorum, kasaya hiçbir ekleme yapmadım topladığımdan beri, acaba diyorum toz biriktiği için sorun çıkarıyor olabilir mi?

İnşallah Everest PSU kullanmıyorsundur.
Kullanmıyorum da abi hayırdır, çok çekmiş gibisin

Ek donanım yükü şalteri attırmaz psu aşırı akım korumasına geçer en kıytırık psu'da bile aşırı akım koruması vardır bu psu'yu yapan kişinin değil içindeki komponentlerin getirdiği bir özellik. Şalter atıyorsa psu cortlayıp kısa devreye sebep olmuş olabilir. Bir başka ihtimal de şu ki; aşırı toz birikip nem ile birleştiğinde de kısa devreye sebep olabiliyor. İmkanınız varsa psu yu söküp iyice temizlemeyi deneyebilirsiniz.

Önce bir temizleyip sonra anakartta sorun var mı bakacağım, teşekkür ederim şimdilik

PSU ile priz arasındaki güç kablosundan da kaynaklanıyor olabilir. Başka bir kablo ile denemenizi tavsiye ederim. İyi forumlar , saygılar..

Aynı sorun bende de vardı sigortayı değiştirdim sorun çözüldü.Ayrıca PSU kaç W ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…