Bilgisayar programcılığı bölümü için laptop önerisi

Herkese selam, bilgisayar programcılığı okuyacağım. Bunun için laptop almayı düşünüyorum. Bu laptopu beğendim bu cihaz işimi görür mü?

Eki Görüntüle 2268138
Harici ekran kartı olan modeller var mx 550 falan en azından ekran kartı yani çok fazla grafik isteyen işiniz yoksa öyle modeller tercih edebilirsiniz.

Hocam bölümün mezunu olarak OKÜ ders içeriklerine bakabilirsin eğer senin ders içeriklerin ile aynıysa sana yaptığımız şeyleri söyleyeyim. Java Programlama, C Programlama, Grafik Animasyon, Mobil Programlama içeriklerini gördük. Diğer dersleri söylememe sebebim mobilden bile yapabileceğin şeyler olması. Eğer başka ünilerde veya senin üni'de 3D Modelleme gibi ağır veya Unity gibi bir şey varsa ki zannetmiyorum Ekran Kartı güzel olan bir bilgisayar seçmeni tavsiye ederim. Resmini verdiğin bilgisayarla dediğim gibi dersler uyuşuyorsa eğer çok rahat bölümü bitirirsin. Ben bölümü okurken 20 yıllık masaüstü bilgisayarımda bu işlemlkeri gerçekleştirmiştim. Eksik veya yanlışım varsa affola ama tecrübeyle sabit bu şekilde gerçekleştirdim okulu.

Ben de 2 yıllık okuyup hangi dal ilgimi çekiyorsa ona yoğunlaşmayı düşünüyorum. Ardından mesleğe atılmayı. Sizce yanlış mı düşünüyorum.

Devlet kurumlarında çalışabilirsin veya kendi işini kurup öyle para kazanabilirsin

Ben de 2 yıllık okuyup hangi dal ilgimi çekiyorsa ona yoğunlaşmayı düşünüyorum. Ardından mesleğe atılmayı. Sizce yanlış mı düşünüyorum.

Bence bir sene daha çalışıp daha güzel 4 senelik bir yere gidin tavsiyem ama yine siz bilirsiniz.

Üçüncü bir kişi olarak sorunuza katılıyorum. Diploma vs. gibi konularda ülkemizde Mühendisliğin bir adı var doğrudur ama 2 yıllık bölümü okuyup yazılımda iyi yerlere gelmekte mümkündür. Bunu söyleme sebebim Bilgisayar Programcılığı mezunuyum stajımı IT Elemanı olarak yaptım ve orada karşılaştığım bir kaç kişi bu bölümü okuyup orada mühendis standartlarında çalışabiliyorlar ve üstüne diploması 4 yıllık olan orada yazılım bölümünde çalışan abi diplomasının bir önemi olmamasından bahsediyordu bana yazılımk + dil + proje bunlar daha ön planda diye bana tavsiyede bulundu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı