Bilgisayar programcılığı iş imkanı nasıldır?

mirac_34

Picopat
Makaleler
1
Yaşım 18 YKS'ye gireceğim 49 gün sonra. 7 yaşımdan beri bilgisayar ile iç içeyim. Siber güvenlik ile 2 yıldır uğraşıyorum. Kodlama bilmiyorum ancak temel Linux komutları, Python, C+, HTML nedir ve hangi amaçlar için kullanılır biliyorum. Yani bölüme yabancı değilim. Şimdi sizce bu bölümü nerede okursam iş imkanı daha iyi olur? Ayrıca bu bölümden mezun olunca direkt iş bulunur mu?

Kaliteli bir üniversiteye girmeyeceksen ve kendini gerçekten geliştirmeyeceksen bu veya herhangi bir bölüm için üniye gitme. Şimdi ki aklım olsa ünide 5 yıl boyunca sadece eğlenirdim.

Suanda sektore cok fazla akin var, matematikcisinden fizikcisine. Bilgisayar/Yazilim Muhendisligi mezunlari dahi zorlaniyor son 1,5 senedir. Bu sebeple sana onerim kesinlikle muhendislik kazanman.
Direkt is diye bir sey artik yok. Pandemi zamaninda sektor o kadar sisti ki suan cikartmalar artti. Yapay zekanin isleri cok daha kolaylastirmasi da eklenince acikcasi onumuzdeki 5 yil nasil olur ben de tahmin edemiyorum.
Iyi bir muhendislik egitimi, iyi seviyede Ingilizce bilgisi ve yazilim sektoru icin egitim hayatin boyunca sektor icin kendini gelistirmis olman gerekiyor. Bu durumda bile is garanti degil.

Bilgisayar programcılığı okuyorum. Üniversitede öğretilen bilgiler ile direkt iş bulman imkansız. Sadece temel kod ortamını görürsün, temel kavramları görürsün. Kendini sürekli geliştirmen lazım okuldan bağımsız. Ek tavsiyem ben DGS ile mühendisliğe geçeceğim kendine onu da hedef olarak koyabilirsin.

Mezun olunca direkt iş bulamazsınız. Ne yazık ki şirketler mezun olmanız ile değil yaptığınız işlerle ilgileniyor iş bulabilmek için şirketlerin iş alımlarını sıkı takip etmeniz gerekiyor mesela beni bir şirkete almak istediler ama veritabanı bilmediğim için mülakatta kaldım şimdi ki aklım olsa sınava çalışmak yerine dilleri öğrenirdim.

Bu sene aklımda askerlik ve polislik vardı hocalarım. Askerliği çok az bir farkla kaçırdım. Polislik tutuyor sadece. 49 gün kadar çalışıp polisliği garantilemek istiyorum. Yine olmazsa bilgisayar programcılığı okurum demiştim ama sanırım mezuna kalıp hedefimi değiştireceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…