Bilgisayar programcılığı mezunu nerede çalışabilir?

Puding Bey

Kilopat
Makaleler
1
İlla yazılım olmak zorunda değil, hızlıca işe girebileceğim bir alan var mı sizce?

CV'me az çok React.js, CSS (SCSS), Node.js, MSSQL & PostgreSQL gibi dilleri kattım ve ayrıca 2 tane proje geliştirdim. Ancak çoğu iş tecrübesi istiyor.

Valla şu an programlama sektörü yeni kişiler için bitik durumda. Staj dönemimde kaldın kaldın kalamadıysan vah haline. İngilizcen filan iyiyse yurtdışı şirketlerine başvur genelde o şirketler dönüş yapıyor ama genel olarak bitik durumda bir sektör. Ne yapabilirim? Diyorsan eğer tanıtım fuarlarına katılacaksın bir şekilde kendini pazarlayacaksın. İyi yaptın şeyleri göstereceksin. Kısacası seni işe alacak kişiye para kazandırabileceğini hissettireceksin. Sektör kötü durumda olduğu için girende çıkmıyor. Çıkanda genelde tecrübeliyse iş buluyor ya da tanıdığı oluyor. İçini kararttım ama durumlar böyle. Freelancer kısma bu sürede odaklan. Kim ne yapıyor ne yapabilirsin bir bak. Zordur ama o işi çözersen sana ekmek kapısı açılır.

Yalnız cidden yurt dışından dönüş oldu. İngilizcem çok iyi değil, Çek kökenli bir şirkete başvurdum 2 gün sonra döndüler ama yetersizim diye almadılar. Çünkü ingilizce yok. Sanırım bir süre daha freelancer takılıp proje geliştireceğiz.

Bu iş böyle maalesef. Eğer ufkunun açılmasını ve iş imkanlarının çoğalmasını istiyorsan önce İngilizceye odaklan. İngilizceyi işinde anlayabileceğin ve aktarabileceğin kadar akıcı seviyeye geldiğinde gerisi sana ip söküğü gibi gelir. Maalesef çoğu gencimiz bu konuda eksik. Biliyorum ama konuşamıyorum dolu. Çünkü mükemmelliyetçilik kafası var. Neden böyle bir sorunları var çözemiyorum. Altta yatan illa bir sebebi vardır. Kısacası kafayı kırıp dili öğrendikten sonra yaptığın işe katkısını geçtim dünyaya bakış açında değişecek. Googledan metni çevirmekle senin görüp anlaman arasındaki farkı hissettiğinde bazı şeyler rayına oturacak. Bu bir tavsiye zaten bunu uygulamak mesele. Uygulayan ekmeğini yiyor. Hayatından ödün vermediğin sürece başarılı olamazsın anca tanıdık filan olacakta o şekilde para kazanırsın. Biraz da şans da var tabi.

Hocam bu değerli mesajınızı unutmayacağım. Size 2 ay sonra hangi seviyeye geldiğime dair geri dönüş yapacağım. Yazılarınız içimi açtı.

Hocam bu değerli mesajınızı unutmayacağım. Size 2 ay sonra hangi seviyeye geldiğime dair geri dönüş yapacağım. Yazılarınız içimi açtı.
Rica ederim. Her yarım bıraktığınızda benim yazımı aklınıza getirin En büyük sorun istikrar ve onu çözerseniz başaramayacağınız bir şey yok.

Yazılım üzerine hayatını devam ettirmek istiyorsan bilindik yazılım ve türevlerini boşver. Javascript, React, Nextjs, Laravel, Python, C#, Swift, Kotlin v.s hepsi. Bunlarda rakibin çok. Lakin farklı program veya dillere odaklan. Bahsettiğim ERP, CRM, CAM, NX v.b şeyler. Gir kariyer'e yaz bakalım hangi dillerden çok ihtiyaçları varmış

Bu da kesinlikle bir seçenek mesela platformu değiştirip aranan özellikleri sağlarsanız olabilitesi çok yüksek ama İngilizce kesinlikle öncelik olmalı ve aradan çıkarılmalı. Diğerlerinden farklı olman gerekiyor. Herkes biliyorum diyor ama kimsenin bildiği yok. Bilende zaten sana yansıtmıyor bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…