Bilgisayar programciligi mi İngilizce mutercim tercumanlik mi?

ornitorenk

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayar programciligi bölümü ve İngilizce mutercim tercumanligi arasında kaldım. Ailem pek ikna olmuyor 2 yillik bolumden hayir gelmez vs. diyorlardi ama en sonunda ne yaparsan yap da deseler anlasmaya vardik gibi.

Bilgisayar programciligi bolumunu okuyup 4 yilliga tamamlamak mi sizce daha iyi olur yoksa İngilizce mutercim tercumanlik mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim açımdan tercümanlık bölümü bilgisayar ile ilgili herhangi bir bölümden ölü durumda. Bilgisayar programcılığı ise mühendisliğe ara basamak olarak okunabilir.

Ben yeni mezun oldum bilmuhtan, şu an bölüm seçiyor olsaydım belki okumazdım bile. Piyasa çok değişken.

Tercihim bilgisayar programcılığı olurdu onu da ifade edeyim.

Bilgisayar programcılığı daha mantıklı olur.

Bilgisayar programcılığı daha mantıklı olur.
DGS gozumu korkutuyor, yaptigim isle bi yerlere gelmek istiyorum, yetenek sinavi falan olsa keske, oturup matematik falan calismak istemiyorum yapamiyorum da yapsam bu iki bolum arasinda kalmazdim zaten.

DGS gozumu korkutuyor, yaptigim isle bi yerlere gelmek istiyorum, yetenek sinavi falan olsa keske, oturup matematik falan calismak istemiyorum yapamiyorum da yapsam bu iki bolum arasinda kalmazdim zaten.
Kek günün kutlu olsun öncelikle DGS matematiğini yersin ya, çok mu zayıf matematik?

Kek günün kutlu olsun öncelikle DGS matematiğini yersin ya, çok mu zayıf matematik?
Ya yapabilirim de zaten isteksizlik enejisizlik var her seye karsi bi de oturup matematik calismayi dusunmek bile istemiyorum. Gerci matematik bilgisi sektorde gerekli ama bu sekilde degil diye dusunuyorum.

Siz neden keske bu bolumu okumasaydim diyorsunuz?

Son düzenleme:
Hım, isteksizlik kısmına birşey diyemedim bak. Ama efor koymazsan olmaz ki öyle

Bilgisayar mühendisliğine hedef koyuyorsun, inan bana o bölümde ders çalışmak dışında kendi çabanı maksimum koymak zorunda kalacaksın zaten. Bunlar pek moral olmuyor sana ama malum durum bu.

İstersen önlisans kpss alımlarına bak. Daha rahat girildiğini duydum devlete, kaçış planı olur belki sana. Lise versiyonu var mı bakmadım bile.

Ömrümden çaldı bölüm hahaha Ama ekmeğini yiyorum en azından. Ben böyleyim ama işe giremeyen çok arkadaşım var. Herkes para var diye atlamaya çalışıyor sektöre.

Programcilikta kodlamayi ogrenmeyecek miyim? Onlara enerjim var cunku ogrenmek hosuma gidiyor, ama tek amacim bi sinavi gecmek oldugu icin matematik beni itiyor, bi sekilde yapicam eger programcilik okursam ama dgs matematigi kolay diyorsaniz yine de bi moral olmus olur.

Okuldan programlama öğrenmek diye bir olay yok, ilgin varsa okula bile gerek yok ama iş gereksinimi olarak eskiden okul istenmezken bu olay gitmiş durumda, ondan okul bir gereksinim haline geldi yeniden. Ben işte kullandığım hiçbir şeyi okulda öğrenmedim.

Zaten okulda ogretilenlerin is hayatinda yeterli olmayacagini biliyorum, ilgim var ama kafam karisik, bana kalsa ben mutercim tercumanlik okurken de bunlari ogrenebilirim, ama diploma illa gerekli mi programcilik isleri icin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…