Ben de bilgisayar programcılığı okuyorum ve 4 yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi bölümlerden farkı mühendisliğe giriş gibi kısımlar yok yazılıma daha hızlı giriş yapılıyor. Bizim bu dönem dersleri arasında web tasarım temelleri(HTML, CSS, JavaScript), programlama temelleri(C#) var tabii bunların yanında birçok bilgisayar dersi var ama en önemlileri bunlar. Bilgisayar dersleri dışında da matematik, edebiyat ve inkılap dersleri var. Eğer bu alana gerçekten ilgiliysen olabilir ama bana kalırsa kendine hedef olarak bu bölümü seçme bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği veya YBS okuyabilirsen oku ama olmazsa bu bölüm de bir alternatif. İş imkanlarına gelecek olursak sadece bu bölümü bitirip bilgisayar teknisyeni olarak işe girebilirsin ancak daha iyi şartlarda çalışmak istersen dikey geçiş ile veya tekrar üniversite sınavına girerek bir de bilgisayar alanında lisans bölümü bitirsen iyi olur benim düşüncem de o yönde. Ama dediğim gibi ilk hedefin 4 yıllık bölümler olsun sayısal alanda iyi değilsen yönetim bilişim sistemleri bölümünü değerlendirmeye çalış.
Kendini zorlamama fikrini de umarım kafandan çıkarırsın çünkü seni pişman edeceği kesin.
Aaaa ayıp oluyor hocam.