Bilgisayar programcılığı okunur mu?

carbonhai

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba dostlar, 19 yaşındayım ve dijital reklamcılık alanında bir firmada Online olarak çalışmaktayım. Hem ortam değişikliği olması adına, hem de elimde bir diploma olması adına ücretli bir şekilde İstanbul Kültür Üniversitesi'de 2 senelik bilgisayar programcılığı okumak istiyorum. Halihazırda programcılık alanında bilgim orta seviyede olarak söyleyebilirim. Ortam yapmak ve sosyal seviyemi de geliştirmek istiyorum ve bu sene YKS'ye girmeyi planlıyorum. Sizce okumaya değecek bir bölüm müdür? Gitmek istememin asıl amacı üniversite ortamını deneyimlemek diyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ücretli okumak zorunda mısınız? Maksadınız diploma ve ortamı deneyimlemek ise devlet üniversitelerinde de okuyabilirsiniz bence çok yüksek bölümler değil. Okula vereceğiniz parayı gezip tozmak için harcarsınız.

Hocam İstanbul'da oturduğum için buradaki devlet üniversitelerinin çoğunluğu yüksek puanlar isteyen kurumlar biliyorsunuzdur. Bu kadar yüksek puanı yapmak için de YKS'ye iyice çalışmam gerekiyor. Fakat bu kadar çalıştıktan sonra da bilgisayar programcılığı gibi bir bölümü yazmak hata olur diye düşünüyorum. Seçtiğim ücretli üniversitenin bir kaç avantajından biri de evime yakın olması.

Bende tercih döneminde bilgisayar programcılığı düşünmüştüm İstanbul'da ancak 2 yıllık olması ve ailemin sıcak bakmamasından dolayı seçmedim. Araştırdığım zaman genelde bölümü bir şeyler öğrenmek için yetersiz gören çok insan gördüm. Para ödeyeceğiniz için tamamen sizin kararınız bana kalırsa mantıksız geliyor ama çok istiyorsanız ve maddi açıdan sizi zorlamayacaksa olabilir. 250-300bin sıralama istiyormuş galiba Marmara Üniversitesi. Şimdiden çalışmaya başlayıp 60-70 net yapmanın çok zor olacağını düşünmüyorum bir düşünmekte fayda var.

Hocam ilginiz için çok sağolun. Ben de Marmara Üniversitesine baktım fakat Avrupa tarafında oturduğum için pek mümkün gözükmüyor. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.

Hocam ilginiz için çok sağ olun. Ben de Marmara üniversitesine baktım fakat Avrupa tarafında oturduğum için pek mümkün gözükmüyor. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.

Sizin için en iyisini diliyorum hocam iyi akşamlar.

DGS ile mühendisliğe tamamlamak gibi bir hedefin yoksa yazılım sektöründe 2 yıllık diplomanın işveren gözünden hiçbir değeri yok. İllaki 2 yıllık okuyacaksan başka bölümlere bakmanı öneririm, boşa programcılık okuyup zaman ve para kaybetmemeni öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…