Bilgisayar programcılığı ve mühendisliği okunur mu?

Monocled

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler bugün sınav sonucu açıklandı TYT 125k AYT 170k sonuç geldi. Mühendislik düşünüyorum ama üniversitelerin uzaklığı ve bana verebilecek faydalarından endişe ediyorum. Onun yerine programcılık düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-16-07-55-52-521_com.android.chrome.jpg
    100,7 KB · Görüntüleme: 80
  • Screenshot_2024-07-16-08-02-10-029_com.android.chrome.jpg
    117 KB · Görüntüleme: 52
  • Screenshot_2024-07-16-08-02-06-642_com.android.chrome.jpg
    118,6 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_2024-07-16-08-02-00-042_com.android.chrome.jpg
    116,6 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de benzer durumu yaşadım ve yaşadığım şehirde programcılık okumaya karar verdim. Fakat hayat beni bu duruma itti erken para kazanmak zorundaydım. Mezun olduktan 1 sene sonra güzel bir iş buldum ve aktif olarak 2 senedir çalışıyorum. Daha çok teknisyenlik işleri karşına çıkacaktır. Mühendislik okuduğunda ise iş bulmak bence daha zor olacak. Fakat teknisyenlikten daha rahat bir iş ve maaş alacağın kesin olacak. Fakat şunun da altını çizmek istiyorum. Bir teknisyen olarak sektörde personel ihtiyacı var. 2-3 Sene maaş konusunda anlaşamazsın fakat daha sonralarda vazgeçilmez olursun.

O puanlarla bilgisayar okuyamazsın 2 yıllık tercih edebilirsin.
Mühendislik var ama dediğim gibi unilerin bana kalabileceği ne kadar

Düşük mühendislik tutuyor programcılık olarak Marmara tutacak hangisini tercih edeyim? Marmara programcılık konusunda iyi diyorlar

Mühendislik okunur, programcılık okunmaz. 2 yıllık diploma yazılım sektörüde hiçbir işe yaramıyor. Halihazırda mühendislik kazanabilecek iken alınabilecek bir risk değil.

Mühendislik var ama dediğim gibi unilerin bana kalabileceği ne kadar

Düşük mühendislik tutuyor programcılık olarak Marmara tutacak hangisini tercih edeyim? Marmara programcılık konusunda iyi diyorlar
Yani çok emin değilim ama marmara'nın iyi olabileceği tahmin edilebilir bir durum zaten. Zaten gel gelelim programcılık bölümlerinde hemen hemen aynı dersler görülüyor. Yazılım için c++ ve php görüyorsun, Web tasarım görüyorsun, temel dersler, ingilizce ve birkaç donanım dersi. Yazılım üzerinden devam etmek istiyorsan dgs çalışıp yükselmen gerekecek. Fakat puanın mühendislik için yeterli durumda aslında. Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Yazılım üzerine devam etmek istiyorsan 2 yıllık iyi bir tercih olmayacaktır.

Merhaba @Monocled. Alternatif olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, ve Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümlerini araştırabilirsiniz.

Programcılık olmaz mı? Ben öğretmenlik düşünmüyorum

Programcılık olmaz mı? Ben Öğretmenlik düşünmüyorum.
Dikey Geçiş Sınavında başarılı olma ihtimaliniz var, 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümünü deneyebilirsiniz ama Endüstri Mühendisliği gibi alternatif Mühendislik bölümlerini de araştırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…