Bilgisayar programcılığı vs hemşirelik vs dijital oyun tasarımı

hsalihy

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sınavdan maalesef düşük bir puan aldım. Bu üç bölümden birine gitmeyi düşünüyorum bilgisayar programcılığından DGS yapmayı planlıyorum. DGS ile bilgisayar müh ya da yazılım müh tercih etmeyi düşünüyorum. Tavsiyeniz önerileriniz var mıdır? Bu bölümleri okuyanlar yardımcı olursa sevinirim hangisinin önü daha açıktır? Açık konuşmak gerekirse bilgisayar kod yazmak oyun yapmak gibi şeyler çok ilgimi çekiyor. Hemşirelik de ilgimi çekmesede daha kolay meslek bulabileceğim için açıkta kalmayacağım için listeye aldım. Bir de yurt dışı imkanları da benim için önemli.

Bilgisayar programcılığı -> DGS -> Yazılım Mühendisi tercih ederdim ve ettim.

Dijital oyun tasarımı okuyorum 4. sınıfa geçiyorum bu yıl. Açıkçası önü açık mı değil mi ne hiçbir fikrimiz yok. Diyebileceğim birkaç şey var sadece. Kendini kendi dalında geliştir her şeye atlama mesela kodcuysan kodda ustalaş modelciysen modelde, animasyoncuysan animasyonda gibi. Ayrıca okulun vereceği eğitim asla yeterli olmuyor. Her şeyin kaba hatlarını gösteriyorlar genelde ya da çok detaya inmiyorlar ki inemezler de zaten okul ders saati yetmez. Ben şahsen modellemeciyim ve bildiğim şeylerin %5'ini anca okuldan öğrendim belki o bile yok. Evde kapanıp kendini geliştirmeyeceksen asla bir şey öğrenemezsin bu bölümde.

Hemşirelik okurken diğer yandan boş zamanlarında kendini diğer istediğin konularda geliştirmeye nasıl bakıyorsun?

Gördüğünüz derslerden memnun musunuz programcılıkta? Bazı kişiler gitmeyi düşünme bile diyor kendini geliştiremiyorsun falan diyorlar.
Bende yeni öğreneceğim. Ben kendimi geliştirdim. Bildiklerimin fazlasını öğreneceğimi düşünmüyorum. Sadece ünvan için okuyacağım. Belki DGS'den sonra bir şeyler öğrenebiliriz.

Kendini geliştirirsen okunacak en mantıklı bölüm olabilir. Veya dijital oyun tasarımı olabilir. O bölümün derslerini daha önce duymadım ama sektörde rahatlıkla iş bulabilirsin veya kendi işini yapabilirsin ünidekilerle.

Bence DGS ile mühendis ol. Ki bu konuda da yardımcı olurlar forumda. Bayağı anlatan kişi var. Bu tatildede yazılım öğren derim. Ha bu arada yazılım dillerinin anlatımı çoğu ücretli ama ben herkes öğrensin diye ücretsiz anlatıyorum(bende öğrenerek anlatıyorum) istersen bak derim.

Dijital oyun tasarımı veya programlaması Türkiye'de öğrenilmez zaten. Polonya bunda başarılı.

Dijital oyun tasarımı veya programlaması Türkiye'de öğrenilmez zaten. Polonya bunda başarılı.

Programlama kısmında 0'ım hocam 3 yıl tek satır kod öğrenmedim ama modelleme konusunda fena düzeyde değilim (çok iyiyim demiyorum daha yıllarca pratik yapmam lazım) optimize temiz işler çıkarabiliyorum ama dediğim gibi okul neredeyse hiçbir şey katmadı sırf vakit kaybı gibiydi benim için. He ekibimiz var onlarla tanışmış oldum orası ayrı tek iyi kısım bu.

Hemşirelik okurken diğer yandan boş zamanlarında kendini diğer istediğin konularda geliştirmeye nasıl bakıyorsun?

Açıkçası hemşirelik dersleri zor denildiğinden dolayı bilemiyorum. Mezun olduktan sonra da işe başlarsam nöbetleri falan olacaktır kendime zaman ayırabileceğimi bile düşünemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…