Bilgisayar programcılığından DGS ile endüstri mühendisliğine geçilebilir mi?

Yorumcu abi

Hectopat
2025 yılında DGS sınavına gireceğim ve endüstri mühendisliği düşünüyordum. Ama şimdi kılavuza bakarken bilgisayar programcılığı geçiş bölümlerinde endüstri mühendisliği yok. Umarım ben göremiyorumdur. Bilgisi olan var mı?

Var fakat kontenjanlar her sene düşüyor, sıkı çalış artı olarak OBP yüksek olsun.

Var fakat kontenjanlar her sene düşüyor, sıkı çalış artı olarak OBP yüksek olsun.

Hocam 2024 ve 2023 DGS kılavuzlarına baktım. 2024 kılavuzunda gerçekten endüstri mühendisliği gözükmüyor hatta birkaç bölümü daha kaldırmışlar onlar sıkıntı yok ama endüstri mühendisliği kalktıysa bilgisayar programcılığından gerçekten üzülürüm. Görselleri ekledim.

Bu yıl Endüstri Mühendisliğine geçiş bir çok ön lisans bölümünden kaldırıldı bunların arasında Bilgisayar Programcılığı da var. Bildiğim kadarıyla geçiş yapamıyorsunuz.

görseller yüklenmiyor fakat kalkmış olabilir gerçekten. şuanda zaten dgs denemelerinde 30 35 arası net yapıyorum eksiklerim olmasına rağmen ve çok eminim kendimden.

Bu yıl endüstri mühendisliğine geçiş birçok ön lisans bölümünden kaldırıldı bunların arasında bilgisayar programcılığı da var. Bildiğim kadarıyla geçiş yapamıyorsunuz.

Çok saçma gerçekten geçiş yapabilen bölümlere baktım ve sıralamaları 1milyon civarı ve daha yüksek ben 350k ile girdim bilgisayar programcılığına. Tamamen saçmalık.

Bu yıl endüstri mühendisliğine geçiş birçok ön lisans bölümünden kaldırıldı bunların arasında bilgisayar programcılığı da var. Bildiğim kadarıyla geçiş yapamıyorsunuz.

Peki seneye tekrardan getirirler mi endüstri mühendisliğine bir fikriniz var mı?

Eğitim sistemimiz zaten baştan aşağı saçmalık.
Bir bilgim yok fakat hali hazırda geçiş yapılabilen bir bölümü kaldırdıklarına göre tekrar getireceklerini düşünmüyorum ama bizim eğitim sistemimizde her şey mümkün.

Kesinlikle. Ama yıllardır olan bir bölümü şu anda kaldırmaları ve ortak derslerimizin olmasına rağmen. Aklımın ucundan geçmezdi kalkacağı.
Geçiş yapan bölümler: Otomasyon, kalite kontrol?(?)? Üretimde kalite kontrol(?), endüstriyel otomasyon.
Kalite kontrol sıralaması 1.700.000'den başlıyor.
Otomasyon sıralaması 1milyon altında sadece 3 4 tane üniversite var.
Gerçekten şaka gibi.

2022 girişliyim, arkadaşım da bu konuda çok büyük hayal kırıklığına uğradı. Hani daha büyük bir yüzsüzlük olamaz, YÖK dese ki biz 2 sene sonra şu bölümlerden şu bölümlere geçişi kaldıracağız amenna ama zamansız bir şekilde kafalarına göre kaldırıyorlar. Henüz okuyan insanın planlarını zerre kâle almıyorlar.
Türkiye işte, çokta kafaya takmamak lazım.

Senelerdir olan bir şeyi şimdi alakasız bir şekilde kaldırıyorlar. Geçiş yapabilen bölümler gerçekten çok daha saçma. Umarım seneye tekrardan geçiş yapılabilir bilgisayar programcılığından. Büyük hayal kırıklığı...

bilgisayar programcılığı 2.sınıfa geçtim ben de endüstri mühendisliğine geçiş yapmak için bu bölümü okuyordum malesef kaldırıldı. çok saçma bi sistem şuan napıcam bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…