Bilgisayar programcılığından mühendisliğe geçmek

Artık YKS'de iyi sıralama yapmasına rağmen iyi bir okul gelmediği için 2 yıllık yazıp DGS'de dereceye girerek iyi okullara geçen kişi sayısı fazla. Öncedendi o dediğiniz rakibiniz daha az ve YKS kıyasla rahat gibi şeyler. Ayrıca kontenjanları her sene azaltıyorlar bu sene de ciddi anlamda azaldı ve başvuran sayısı arttı. Evet sınav zorluğu YKS'den biraz basit olabilir ancak okula yerleşmesi çok daha zor.

Ayrıyeten 60 Türkçe 60 matematik var.

2022 yılından beri 50-50 soru soruluyor.

Bence gözlemim bu üniversiteye ve bölüme göre değişiyor. Bazı bölümlerde YKS ile eşdeğer zorlukta ve hatta daha zor bile olabilir. Ancak örneğin benim bir arkadaşım DGS'de Sözel Bölümden 40 net yaparak ancak Sayısal bölümden sadece 3 net yaparak Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme bölümüne yerleşti geçen sene. Ancak aynı bölüme YKS ile yerleşseydi AYT Matematikte 40 sorudan 20 net yapmadan imkansıza yakındı ve Matematiği o kadar iyi yapamıyor. Onun için bu bölüme DGS ile yerleşmek YKS ile yerleşmekten daha kolaydı.

Mühendisliklerin büyük kısmı artık 300 puanın üstüne çıkıyor. O puan için de sayısal ve sözelden ciddi netler yapılmalı. Ve o sürede onları yetişirmek zaten asıl mesele. Ek olarak OBP'nin de güzel olması gerekiyor. Dediğiniz gibi bölümden bölüme de değişkenlik gösterebilir ancak sayısal bölüm için bile ciddi Türkçe netleri gerekiyor artık.

Lise puanım 69.7 hocam zor mu mühendisliği kazanmak?

7 yıla patlamaz. Bazı derslere almaz dersler ile 2.5, 3 senede biter. Yani toplam 5 sene gibi olur.

En iyi ihtimalle Türk dili ve edebiyatı, inkilap ve ingilzce almaz. Genel olarak bu dersleri sayıyorlarmış.

Öğrenebildiniz mi Ege Üniversitesi'nin kurallarını? Ben seçtim bugün Ege Üniversitesi'ni ancak aşırı kararsızım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…