Ben lise 1'e gidiyorum. Üniversitede bilgisayar programcılığına giden bir akrabam var ve bende bilgisayar yazılım vs. ilgili biriyim tabii biraz erken ama yine de yazmak istedim. Bu bölümü okuyup DGS sınavı ile yazılım mühendisliğine geçebiliyoruz fakat geçmek zor mu? Veya geçmesem bilgisayar programcılığı ile ne yaparım örneğin uygulama mı yapıyorlar programcılar bunu merak ettim.
Geçmek zor dgs üzerinden alımlar fazla olmuyor üniversite başına 2 3 kişi oluyor.
Bilgisayar programcılığı bölümü meslek lisesi okuyorsan eğer lise 5 gibidir üniversitede.
Geçmek zor DGS üzerinden alımlar fazla olmuyor üniversite başına 2 3 kişi oluyor.
Bilgisayar programcılığı bölümü meslek lisesi okuyorsan eğer lise 5 gibidir üniversitede.
Bilgisayar programcılığı, kodlama dillerin temellerini atar sana. C#, C+, HTML, CSS ve SQL gibi dilleri temel seviyede öğretir. Ondan sonra gelişmek sana kalır. Her okul böyle midir bilmiyorum tabi.
2 yıllık okuyacağın hiçbir bölüm sana bir şey katmayacaktır. DGS ile geçiş yaparım hayaline girme bence çünkü 500 kişi arasından 10 kişi falan o şekilde geçiş yapabiliyor. Derslerine sıkı çalışıp 4 yıllık okumak istediğin bölüme yönel. Şu anda anladığım kadarıyla araştırma sürecindesin. Bilgisayar yatkınlığın, kodlama hevesin merakın yoksa hiç bulaşma derim.
Evet Bilgisayar Programcılığı bölümünden Yazılım Mühendisliği bölümünü DGS ile kazanabilmek oldukça zordur. Çünkü kontenjanlar çok az ve çok fazla 2 yıllık bölümden Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümleri kazanmaya çalışan var. Zaten kazanması en zor mühendislik bölümlerinin başında Yazılım Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği geliyor.