Bilgisayar programcılığını açıktan okumak mantıklı mı?

RXS6

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 13500h 8gb ddr5 4800mhz rtx 4050 6gb 1tb m2 ssd
Meslek
Öğrenci
Sınava neredeyse 2 ay kaldı netlerim çok da iyi değil. İstanbul içinde bir okulda okumayı düşünüyorum fakat okuyan arkadaşlarımın hepsi zaman kaybı diyor bu bölüm için, ben de biraz araştırdım ve açık öğretim olayını öğrendim liseyi meslek lisesi olarak bilişim bölümünde okumuştum ve kodlamayla aram çok iyi bir sürü dilin temelleri halen hafızamda ve bazen kodlama yapmaya devam ediyorum. Şu an için üniversite hedefim olduğundan pek odaklanamıyorum fakat boş zamanlarımda halen yaparım. Gelelim işin aslına sizce bu bölümü açıktan okuyup sonrasında gerçekten çok ağır bir şekilde DGS çalışıp bilgisayar mühendisliğine geçsem sizce mantıklı olur mu? Açık öğretim okurken bir yanda hem aileme destek olmak için part-time çalışmayı düşünüyorum bence yapabilirim sonrasında ise bilgisayar mühendisliğine geçebilirsem direkt bütün odağımı o bölüme vermek istiyorum. Sizce düşündüklerim mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
DGS kontenjanları azaldı ve sınava giren çok kişi var. Ayrıca AÖF olarak okuyunca size bir şey katacak bir bölüm de değil. DGS ile geçseniz belki açıklarınız kalabilir saydırdığınız derslerden. Yani, deneyebilirsiniz ama garanti değil diyebilirim netleriniz çok iyi değilse.

Hocam ders müfredatlarına baktığımda birçoğunu zaten kendim bire bir gördüm kendi çalıştığım dersler. Onların üstüne ekleyerek devam ederim çok da zor değil diye düşünüyorum. Sadece dediğim gibi DGS biraz korkutuyor, yüksek sıralama yapabileceğimi düşünüyorum.

O zaman 1 yıl mezun olduktan sonra çalışıp mühendisliği kazanmaya çalışın veya YBS gibi bir AÖF bölümü tercih edin.

O zaman 1 yıl mezun olduktan sonra çalışıp mühendisliği kazanmaya çalışın veya YBS gibi bir AÖF bölümü tercih edin.

AYT yapamadığım için zaten TYT ile olan bölümlere girmeye çalışıyorum, bir sene mezuna bırakmıştım en son olarak böyle bir şeyi düşündüm.

AYT yapamadığım için zaten TYT ile olan bölümlere girmeye çalışıyorum, bir sene mezuna bırakmıştım en son olarak böyle bir şeyi düşündüm.

TYT netleriniz bu sene hem matematik hem de Türkçe için yüksek gelirse o senaryoda DGS mantıklı olur tabii.

Eğer DGS ile geçiş düşünüyorsan Elektrik, Makine, Mekatronik, Elektronik önlisansları okuman daha faydalı olur. 2. üniversite kapsamında bilgisayar programcılığını eş zamanlı okuyabilirsin.

Eğer DGS ile geçiş düşünüyorsan Elektrik, Makine, Mekatronik, Elektronik önlisansları okuman daha faydalı olur. 2. üniversite kapsamında bilgisayar programcılığını eş zamanlı okuyabilirsin.
Hocam bölüm önerisi istemedim yazılımdan devam edeceğim zaten sadece mantıklı mı diye sordum.

Bilgisayar bölümleri için gelecek dizayn ediyorsanız boşuna uğraşıyorsunuz. Yerinizde olsam farklı bir bölüm tercih ederdim.. Hem bölümdeki işsizlik nirvanaya ulaşmış durumda hemde Yapay Zeka yüzünden artık programcıların ve mühendislerin yerine otonom sistemler yer almaya başlıyor. Bu bölümü okuyacağınıza gidin İşletme okuyun daha kazançlı çıkarsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…