Bilgisayar Programcısı Neleri Bilmeli?

56648

Megapat
Ben büyük ihtimal seneye bu bölüme gideceğim. 2 yıllık bu bölümü +DGS ile 4 yıla çıkaracağım. Bölümü boş kafayla bitirmek istemiyorum. Bu yaz başlayacağım bölümle ilgili çalışmalara. Gerek İngilizce olsun gerek programlar olsun öğreneceğim. Sizlere sorum bu bölüme gidenler ne bilmeli? Bu yaz kurslara giderek öğrenebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir yazılımcı bilişim ile ilgili her şeyi bilmelidir. Sadece Matematik ve İngilizce değil, donanım, ağ sistemleri, veri tabanı, grafik tasarım gibi konuları da en az orta seviyede bilmesi, yazılımcının daha yaratıcı ve kullanışlı yazılımlar ortaya çıkarmasına yardımcı olur.

Dil olarak basit olmasını istiyorsanız Python, daha zor bir dilden başlamak istiyorsanız C# veya C++ olabilir. Ben ilk önce zor dilleri öğrenmenizi tavsiye ediyorum.

Bunları diyeceğine bilgisayar mühendisliği kazanmalıyım diye uğraşmalısın. 2 yıllıktan 4 yıllığa herkes geçeceğim diyor ama yapan kişi sayısı az. Matematik yapamadım deyip 4 yıllığa gitmiyorsun. Sonra da matematik yapıp 4 yıllığa geçiş yapacağını söylüyorsun.
Dil olarak şu dilden başlanmalı diye bir şey yok. Popüler, belli başlı diller belli. 3-5 taneler. Seç birini, başla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…