Bilgisayar prtsc tuşu ile ekran görüntüsünü anında almıyor

tryatraco

Hectopat
Windows 11 sürümündeyim, daha önceden bilgisayarda Windows tuşu + prtsc yaptığımda direkt olarak hafif bir saliselik kararma ile ekranın -anında- tamamen SS alıyor ve resimler klasörüne otomatik atıyordu, şimdi Windows tuşu + prtsc yaptığımda veya sadece direkt Prtsc'ye bastığımda ise bir sekme açılıyor ve + işareti gibi bir şeyle ekranın tümünü seçmemi veya belli alanı kırpmamı falan istiyor.

Direkt eskisi gibi Windows + prtsc basarak tüm ekranı -otomatik- SS alması için ne yapmam gerekiyor?

Ayarlarda "Erişilebilirlik>Klavye>Ekran yakalamayı açmak için Yazdırma ekranı anahtarını kullan" seçeneğini kapatırsan muhtemelen olur. İstersen sonrasında Windows Tuşu+V ile ekranın görüntüsünün kopyasının geçmişte olup olmadığına bak.

merhaba, bahsettiğiniz ayarı yaptım ve windows tuşu + v'ye bastım ancak herhângi bir panel, ekran çıkmadı veya yeniden ekran görüntüsü alamadım.

Şimdi windows + prtsc veya sadece prtsc bastığımda hiçbir ekran, sekme veya görüntü alma kısayolları çalışmıyor. Ayarı kapattığım için.

Normalde hem Prtsc'ye hemde Win+Prtsc'ye bastığınızda da mı bu çıkıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…