Bilgisayar RAM'i tam kullanmıyor

Daha fazla  
Bilgisayarımda 2 tane G.Skill Ripjaws 8x2 3200MHz RAM takılı. Bilgisayar denetim masasında 16 GB takılı 7, 9GB kullanılabilir gözüküyor.
BIOS'ta ise biri 3200MHz de biri 2933 MHz de gözüküyor. XMP profilini açtım ve BIOS'u güncelledim, oyunlarda da 7 GB'ları geçmiyor. Bu yüzden de ekran kartı kullanımı yüzde 50 seviyelerinde geziyor. Nasıl düzeltebilirim?

Bilgisayarımda 2 tane G.Skill Ripjaws 8x2 3200MHz RAM takılı. Bilgisayar denetim masasında 16 GB takılı 7, 9GB kullanılabilir gözüküyor.
BIOS'ta ise biri 3200MHz de biri 2933 MHz de gözüküyor. XMP profilini açtım ve BIOS'u güncelledim, oyunlarda da 7 GB'ları geçmiyor. Bu yüzden de ekran kartı kullanımı yüzde 50 seviyelerinde geziyor. Nasıl düzeltebilirim?
Sistem zaten 7GB kullanıyor, geriye kalan kullanılabilir oyunlara verebileceği miktar. Ekran kartı kullanımın ile RAM'in ne gibi bağlantısı olabilir ki?

Bahsettiğiniz hiç bir şeyde problem göremedim. Oynadığınız oyuna göre değişir tamamen ekran kartı kullanımı. Örneğin işlemci odaklı bir FPS oynarsanız ekran kartınız kullanılmadığından 10 senelik ekran kartı, güncel bir işlemci kullansanız dahi ekran kartı kullanılmaz. 3200 ve 2933lük RAM'ler 2933 olarak çalışacaktır. Görev yöneticisinde zaten 7GB aktif kullanılan 9GB boşluk var diyor. Yani özetle söylediğiniz hiç bir cümlede hata veya problem yok.

Hocam Gta 5 ve beam ng drive da denedim yüksek ayarlardada düşük ayarlardada 7,8gb i geçmiyor. Önceden genelde 12gb sularında geziyordu bi ara elektrik kesintisi oldu ondan sonra başladı bu problem düşük fps alıyorum genel olarak .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı