Merhaba, önce sorunun Valorant kaynaklı olduğunu düşündüm. Konu açmadan önce kendim araştırdığımda Vanguard kaynaklı sorun yaşadığımı düşünüyordum minidump okuyup ama daha sonra Valorant dışında Baldur's Gate 3 oynarken mavi ekran vermeye başladı (Valorant artık sorunsuz gibi) Baldur's Gate oynarken 15 dakika içinde random bir mavi ekran Event'i verip kapanıyor bilgisayar ve RAM'leri çıkarıp takmadan geri açılmıyordu.
Önce BIOS güncelledim. BIOS ayarlarım Default'a gelince de (yani XMP ve game Boost kapalı) Memtest yapayım dedim, gece bıraktım. Sabah kalktığımda Memtest 1 saat sonra falan donmuştu 93 error bulmuş. Bu sorunun RAM'lerde mi sokette mi olduğunu bilmiyorum. Memtest'i buralardan izlediğim yöntemle yaptım doğru yapmışımdır umarım.
Dün gece aldığım 2 minidumpı rapor linkine koydum isterseniz öncekileri de atabilirim. Sorun nerede tam emin olabilirsek ona göre uygun aksiyon alacağım.
(Verilen mavi ekran hataları: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, unexpected kernel mode, MEMORY_MANAGEMENT)
Evet RAM büyük olasılıkla ama yine de işi bilenlere sormak istedim.
Not: Windows bellek tanılama aracı bir sorun bulmadı. RAM'lerim slot 2-4'te şu anda Dual channel olması için buralara takmam yazıyordu anakartın üstünde 1-3'e alınır mı? Denemek için?
Memtest sonucu ektedir: