Bilgisayar Reset Atmaya Başladı

BurakSancak

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Merhabalar. Bilgisayarım geçen gece internette dolaşırken birden yeniden başladı. Voltaj ile ilgili olduğunu düşünerek bilgisayarı kapattım. Ondan sonraki gün bilgisayar kendi kendini kapatmaya ve bazen hiç açılmamaya başladı. BIOS girmeye çalışırken kapanıyor, istediği zaman ise açıyordu. Bazen ise bilgisayar hiç açılmıyor. Tuşa basıyorum, ışıklar yanıyor ve bilgisayar tekrardan kapanıyor. Kapsamlı virüs taraması yaptım, bilgisayarın kablolarını kontrol ettim ve tam kapsamlı bir temizlik yaptım. Çıkmış veya yerine oturmamış hiçbir kablo yok. Her şey sağlam duruyor. Sıkıntı neyden olabilir? Bilgisayar durup dururken bozulmaz sanmıyorum.

Merhabalar. Bilgisayarım geçen gece internette dolaşırken birden yeniden başladı. Voltaj ile ilgili olduğunu düşünerek bilgisayarı kapattım. Ondan sonraki gün bilgisayar kendi kendini kapatmaya ve bazen hiç açılmamaya başladı. BIOS girmeye çalışırken kapanıyor, istediği zaman ise açıyordu. Bazen ise bilgisayar hiç açılmıyor. Tuşa basıyorum, ışıklar yanıyor ve bilgisayar tekrardan kapanıyor. Kapsamlı virüs taraması yaptım, bilgisayarın kablolarını kontrol ettim ve tam kapsamlı bir temizlik yaptım. Çıkmış veya yerine oturmamış hiçbir kablo yok. Her şey sağlam duruyor. Sıkıntı neyden olabilir? Bilgisayar durup dururken bozulmaz sanmıyorum.
Biosa girmeye calisirken kapaniyor diyosun peki hic girebildin mi yoksa hala kapaniyomu?

PSU, kendini soğutamıyordur. Sistem kendini korumak için yeniden başlatıyor veya hiç açılmıyor. PSU'nuzu kontrol edin.

Benim başıma gelmişti, PSU değişince sorun çözülmüştü. PSU'nun soğutucu fanı çalışmıyordu. :(

Bu mesajı bilgisayarımdan yazıyorum. Ram slotunu değiştirdim 30 dakika dayandı ve yine reset attı. PSU kontrolünü şimdi gerçekleştireceğim. USBleri ve ekran kartını çıkartarak denedim ve hala reset atıyordu.
Biosa girmeye calisirken kapaniyor diyosun peki hic girebildin mi yoksa hala kapaniyomu?
Girdim. Tüm fanlar aktif halde çalışıyor. PSU fanını da şimdi kontrol ettim yeterli hava çekişi var.
PSU'yu ne zamandır kullanıyorsunuz. Benim eski bilgisayarımda'da reset atma sorunu vardı. PSU değiştirince sorun çözülmüştü.
2015 yazından beri kullanıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı