Çözüldü Bilgisayar restart atıp duruyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mkayaas66

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32GB (2x16) DDR5
SSD veya HDD modeli
1 TB M.2 SSD
Ekran kartı
Palit RTX 5060Ti 16GB
Anakart
Biostar B650MT
İşlemci
AMD Ryzen 7500F
Merhaba, ben PerfEdge 5A sistemini aldım. Kurdum, başlarda sıkıntısı yoktu, çalışıyordu düzgün bir şekilde. Sonralardan (1-2 hafta sonrası) bilgisayar kendisini otomatik olarak olarak kapatıp açmaya başladı. Bu olurken anakartta bazen sadece VGA ışığı yanıyor ve PC tamamen kapanmadan çalışır hâlde restart atıyor. Bazen de anakart ışıklarının dördünün hepsi sırayla yanıp aynı şekilde kapanıp açılıyor. Bu durum aldığımdan beri kendisini göstermeye başladı ve ne yapsam düzelmedi. Forumlarda dolandım, aynı sorunları yaşayanların çözümlerini denedim, hiçbir şekilde düzelmedi. En son PSU temelli olabileceği yorumlarını gördüm ve başka çarem kalmadı. Desteğe yazıyorum, bu illet şey yüzünden hiçbir şey yapamıyorum. Format bile attım PC'me, onlarca oyunun silinmesini göze alarak fakat düzelmedi. Bilgisi olan arkadaşları göreve çağırıyorum. 😢

Çözüm
Eğer iki RAM modülü takılıyken sistem açılmıyorsa, sorun;
RAM'lerin birinin bozuk olması
RAM'lerin birbiriyle veya anakartla tam uyumlu olmaması
Veya Dual channel desteğinde sorun yaşanması olabilir.

2 RAM'i taktım ve 5200 MHz EXPO1 de başlattım hocam, kapanma yok şu anda. Ne yapılması gerek belirttiğiniz durumlarda acaba?
Eğer iki RAM modülü takılıyken sistem açılmıyorsa, sorun;
RAM'lerin birinin bozuk olması
RAM'lerin birbiriyle veya anakartla tam uyumlu olmaması
Veya Dual channel desteğinde sorun yaşanması olabilir.

2 RAM'i taktım ve 5200 MHz EXPO1 de başlattım hocam, kapanma yok şu anda. Ne yapılması gerek belirttiğiniz durumlarda acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer şu an sistem EXPO profili açık şekilde stabil çalışıyorsa (kapanma, mavi ekran, reset yoksa) ekstra bir şey yapmana gerek yok hocam.
Yine de emin olmak için:
Birkaç saat MemTest86 veya Windows bellek tanılama testi çalıştırabilirsin.
Oyun testlerinde hata ya da çökme olmazsa sorun yok demektir.
Uzun vadede stabilite sorunu yaşarsan EXPO frekansını bir tık düşürüp tekrar deneyebilirsin.

Eğer şu an sistem EXPO profili açık şekilde stabil çalışıyorsa (kapanma, mavi ekran, reset yoksa) ekstra bir şey yapmana gerek yok hocam.
Yine de emin olmak için:
Birkaç saat MemTest86 veya Windows bellek tanılama testi çalıştırabilirsin.
Oyun testlerinde hata ya da çökme olmazsa sorun yok demektir.
Uzun vadede stabilite sorunu yaşarsan EXPO frekansını bir tık düşürüp tekrar deneyebilirsin.

Çok teşekkür ediyorum hocam yardımlarınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı