Bilgisayar saati sıfırlanma sorunu

troyn666

Kilopat
Bilgisayarım Windows 7, her bilgisayarı kapatıp açtığımda tarih 31.12.2008 23:55 oluyor, girip düzeltmekle uğraşmam gerekiyor. Kolay olsa da bazen unutuyorum sıkıntı yaşıyorum. Her gün yeni yıla giriyorum, bunun çözümü nedir?
Ayrıca bilgisayarı her kapatıp açtığımda sağ taraftaki gizli simgeleri göster butonu bozuluyor, içinde sanki 50 tane program varmış gibi çoğalıyor ve hiçbirine tıklanmıyor. Her seferinde Regedit'ten ayarlamam gerekiyor, 2-3 dakikamı da o alıyor. Bunlar neden oluyor anlamış değilim. Çözümünü bilen beni de bilgilendirirse sevinirim.

Not : Windows orijinal değil hatası veriyor, bundan olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pili çıkmış veya bitmiş olabilir. Kontrol edin, düzgün görünüyorsa, yenisi ile değiştirmenin vakti gelmiş demektir.

BIOS pili çıkmış veya bitmiş olabilir. Kontrol edin, düzgün görünüyorsa, yenisi ile değiştirmenin vakti gelmiş demektir.
Herhangi bir anakartta bulunan BIOS pili ile değiştirebilir miyim? Boşta duran bir anakartım var modellerine göre ayrılmıyorsa onu takabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Takabilirsiniz.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…