Bilgisayar sahibi olmak normal bir vatandaş için artık gereksiz mi?

WhatsTheMatter

Kilopat
Eskiden (2011'e kadar falan) akıllı telefonlar yeni yeni piyasaya çıkıyordu, bunları kullanan da çok azdı. İnternete bağlanabilmek için bilgisayar sahibi olmak şarttı. Fakat o tarihten itibaren, internete girenlerin çoğu, bilgisayardan değil telefondan girer oldular internete. Bu istatiksel bir gerçek.
Günümüzde, yani 2024 yılında eğer.
-Gamer değilseniz.
-Yazılımcı, grafik tasarımcı, muhasebeci, mimar, müzik prodüktörü falan gibi, bilgisayarsız icra edilemeyen bir mesleğiniz yoksa, mesela fabrika işçisi veya ne bileyim usta falansanız.

Bilgisayar sahibi olmanın bir gereği var mı sizce?

Bilgisayara ihtiyacınız olacak maksimum şey, çıktı almak falan olur herhalde ama onu da kırtasiyeciler ile halletmek mümkün.

Bunu şunun için soruyorum. Yakın zamanda MacBook Air aldım ama cihazı, internette gezinmek ve müzik dinlemek dışında kullanmıyorum. E ben bu işleri orta segment Android telefonumla da yapabiliyorum zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:

Geniş ekran için alanlarda olabilir.

Kırtasiyeciler ile halletmek mümkün.

Telefondan da çıktı alınabiliyor.

Daha büyük bir ekranda bir şeyler izlemek istiyorsanız Macbook Air yerine daha ucuz bir laptop ya da bir tablet çok daha iyi olurdu. Eğer bu bile yoksa satın gitsin.

İnternette gezmek falan bilgisayarda daha keyifli oluyor yine de, büyük ekranda rahat rahat bişeyler izleyebiliyorsunuz ayrıca, korsan dizi film gibi şeylere de erişiminiz oluyor.

İnternette gezmek falan bilgisayarda daha keyifli oluyor yine de, büyük ekranda rahat rahat bişeyler izleyebiliyorsunuz ayrıca, korsan dizi film gibi şeylere de erişiminiz oluyor.
Telefonda da erişim oluyor. Macbook Air kadar pahalı bir şey almayı gerektirecek durumlar da değil mesela bunlar hocam.

İnternette gezmek falan bilgisayarda daha keyifli oluyor yine de, büyük ekranda rahat rahat bir şeyler izleyebiliyorsunuz ayrıca, korsan dizi film gibi şeylere de erişiminiz oluyor.

Bir şey yazarken daha hızlı yazıyorsun bir de. Mekanik klavye ile yazıyosan daha tatmin edici olabiliyor. Bu mesajı PC'den mekanik klavyeyle yazıyorum daha zevkli oluyorr.

Telefondan da çıktı alınabiliyor.
Doğru, unutmuşum tamamen.

Daha büyük bir ekranda bir şeyler izlemek istiyorsanız Macbook Air yerine daha ucuz bir laptop ya da bir tablet çok daha iyi olurdu. Eğer bu bile yoksa satın gitsin.
2012 model Thinkpad X230 var hocam.
Macbook'un ekranından onun ekranına geçiş yapınca ciddi manada bulanık geldi. Hoparlör kalitesi olarak da aşırı fark var.

Şu sıralar işsizlikten ötürü bir çok şey seyrediyorum ama full time işe girdiğim zaman ona vaktim olmayacaktır muhtemelen. Eve yorgun argın gelip, az kitap okuyup yatarım.

Bence bir tablet almanız çok doğru olur.

Bence bir tablet almanız çok doğru olur.
Telefonumun (Samsung A34) ekranı da net hocam. Macbook'u aratmaz. Hoparlör kalitesi de hemen hemen yakın. Ama işte ekranı ufak. Ve ben 2007'den beri bilgisayar kullanan biri olarak bilgisayarın konforunu da kolay kolay bırakamayacağım gibi.

Kararsızım.

Telefonda da erişim oluyor. Macbook Air kadar pahalı bir şey almayı gerektirecek durumlar da değil mesela bunlar hocam.
Erişim oluyor ancak büyük ekrandaki kadar bir zevki yok, televizyonlarla kıyaslamak istemiştim, onlardan farklı sitelere girmek bayağı uğraştırıcı oluyor. Yani sırf dizi film izlenip internette dolaşılıyorsa 4K bir monitör alıp ucuz bir kasa almak daha mantıklı Macbook almaktansa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…