Bilgisayar Şarjdayken Kapanıyor

Daha önce açıp temizledim demişsin, sorun bundan hemen sonra olduysa montajında ya da başka bir yerde hata yapmışsındır.

Fan ve ızgaraları temizleyip macun yenileyerek bir deneme yap. Fan kablosunu takmayı da unutma. Fanın dış kabını sökebilirsen sök, bazen içinde süngerimsi kalın bir parça oluyor ve bu fan dönme hızını etkiliyor.

Ben bunu kullanıyorum, pahalı birçok üründen daha iyi:XIGMATEK POWERFUL THERMAL MACUN

Ekran kartı ve işlemciye uyguladım sorun çözüldü sandım bu sefer şarjdayken fazla işlem yapınca kapanıyor anladığım kadarıyla işlemci soğutulamıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. @Recep Baltaş @Ali Güngör

İşlemci soğutucunun termal macununu yenileyebiliyorsan yenile, sıkı oturuyor mu bir kontrol et. Temassızlık var gibi geldi bana buradan değerlerden ve hızlı çıkıştan görebildiğim kadarıyla. Ancak o laptopların anakartları, güç besleme devreleri, soğutmaları, akla gelecek her noktaları bugüne kadar kullanıcılara sayısız sorun yaşattı. Bu yüzden önce bir bunu yap, sonra diğerlerine bakalım.

İşlemci soğutucunun termal macununu yenileyebiliyorsan yenile, sıkı oturuyor mu bir kontrol et. Temassızlık var gibi geldi bana buradan değerlerden ve hızlı çıkıştan görebildiğim kadarıyla. Ancak o laptopların anakartları, güç besleme devreleri, soğutmaları, akla gelecek her noktaları bugüne kadar kullanıcılara sayısız sorun yaşattı. Bu yüzden önce bir bunu yap, sonra diğerlerine bakalım.

Ali Bey öncelikle vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Termal macun yenilemesi yapmıştım kapanma sorunu ortadan kalktı ama 3-4 saat sonra yine kapanma yaptı tekrar açtım bilgisayarı işlemciyi tutan 4 ayaktan birinin kırık olduğunu fark ettim sanırım sorun bundan kaynaklanıyor tam emin olamadım lehim yaptırsam sıkıntı çözülür mü?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı