Temmuz'un başında Konya'dan Antalya'ya taşınacağız. Yaklaşık 4 saatlik bir yol, ve bu yolculukta kasa da taşıcaz. Peki bu yolculukta kasayı ve monitörü en güvenli nasıl taşırım neler yapmam lazım? Benim ekranım oval (eğimli) ekran sanırım bu işi biraz zorlaştıracak.
4 saatlik yol çok uzun değil. Muhtemelen tuvalet hariç mola bile vermezsiniz. Düzgünce paketleyip yanında taşırsan en sağlıklısı olur. Varsa kutusuna koy ürünleri yoksa nalburdan kargo poşeti alıp etrafını kapla.
Monitörü taşırken kutuya yerleştirin ve etrafını köpük malzemeyle doldurup sabitleyin. Değerli kasa ve ekipmanları kişisel aracınızla taşıyın kırılmadığından emin olursunuz.
Temmuz'un başında Konya'dan Antalya'ya taşınacağız. Yaklaşık 4 saatlik bir yol, ve bu yolculukta kasa da taşıcaz. Peki bu yolculukta kasayı ve monitörü en güvenli nasıl taşırım neler yapmam lazım? Benim ekranım oval (eğimli) ekran sanırım bu işi biraz zorlaştıracak.
Merhabalar, Kasanın etrafını boşluk kalmayacak şekilde köpük ile kaplayın. Kartonu tamamen kaplamasın. Kasanın ve köpüğün alanını hesaplayıp, kare şeklinde karton kutuya yerleştirin. Ardından kare kutunun alanından, bilgisayarınınız ve köpüğün alanını çıkarın. Çıkan boşluğa da köpük koyarsanız çift yönlü bir savunma elde edersiniz.
Gelecek darbelere karşı 2 farklı şekilde savunmanız olur.
Kutular ve köpükler duruyorsa sıkıntı olmadan taşırsınız. Yoksa kasa ve monitör için ayrı kutu ayarlayın, cihazın her tarafını köpük, kumaş vs. ile doldurun.
Ekran kartını ve SSD'yi çıkarıp kendi kutularında taşırsanız olabilecek zararı en aza indirirsiniz. Şahsen ben 6 saatlik bir yolculukta çıkarmamıştım ve bir şey olmamıştı. Şans.