M meyvesuyu1234 Decapat Katılım 28 Ağustos 2023 Mesajlar 524 Çözümler 2 19 Temmuz 2025 #1 Stereo mix karışımını açmama rağmen ses yine mikrofona gitmiyor.
yusfmrdl404 Picopat Katılım 2 Temmuz 2025 Mesajlar 169 Çözümler 2 Daha fazla Sistem Özellikleri 12100F/RTX3060/16GB/500GB Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 19 Temmuz 2025 #2 meyvesuyu1234 dedi: Stereo mix karışımını açmama rağmen ses yine mikrofona gitmiyor. Genişletmek için tıkla... Bilgisayarın işletim sistemindeki ses mikrofonda belirmezki. Ne yapmak istediginizi daha net belirtir misiniz?
meyvesuyu1234 dedi: Stereo mix karışımını açmama rağmen ses yine mikrofona gitmiyor. Genişletmek için tıkla... Bilgisayarın işletim sistemindeki ses mikrofonda belirmezki. Ne yapmak istediginizi daha net belirtir misiniz?
M meyvesuyu1234 Decapat Katılım 28 Ağustos 2023 Mesajlar 524 Çözümler 2 19 Temmuz 2025 #3 yusfmrdl404 dedi: Bilgisayarın işletim sistemindeki ses mikrofonda belirmezki. Ne yapmak istediginizi daha net belirtir misiniz? Genişletmek için tıkla... mesela youtubedan açtığım müziğin sesi discordda biriyle sesteyken ses ona gitsin
yusfmrdl404 dedi: Bilgisayarın işletim sistemindeki ses mikrofonda belirmezki. Ne yapmak istediginizi daha net belirtir misiniz? Genişletmek için tıkla... mesela youtubedan açtığım müziğin sesi discordda biriyle sesteyken ses ona gitsin
yusfmrdl404 Picopat Katılım 2 Temmuz 2025 Mesajlar 169 Çözümler 2 Daha fazla Sistem Özellikleri 12100F/RTX3060/16GB/500GB Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 19 Temmuz 2025 #4 meyvesuyu1234 dedi: Mesela YouTube'dan açtığım müziğin sesi Discord'da biriyle sesteyken ses ona gitsin. Genişletmek için tıkla... 3. parti yazılımlarla yapabilirsin.
meyvesuyu1234 dedi: Mesela YouTube'dan açtığım müziğin sesi Discord'da biriyle sesteyken ses ona gitsin. Genişletmek için tıkla... 3. parti yazılımlarla yapabilirsin.
M meyvesuyu1234 Decapat Katılım 28 Ağustos 2023 Mesajlar 524 Çözümler 2 19 Temmuz 2025 #5 yusfmrdl404 dedi: 3. parti yazılımlarla yapabilirsin. Genişletmek için tıkla... bildiğiniz bir yazılım var mı
yusfmrdl404 dedi: 3. parti yazılımlarla yapabilirsin. Genişletmek için tıkla... bildiğiniz bir yazılım var mı
yusfmrdl404 Picopat Katılım 2 Temmuz 2025 Mesajlar 169 Çözümler 2 Daha fazla Sistem Özellikleri 12100F/RTX3060/16GB/500GB Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 19 Temmuz 2025 #6 hem mikrofon sesini hem de bilgisayar sistem sesini Discord'a göndermek gerekli programlar: vb-cable – sistem sesini yönlendirmek için. VB-Audio Virtual Apps VoiceMeeter Banana (veya potato) – mikrofon ve sistem sesini birleştirmek için. VB-Audio VoiceMeeter adım adım ayarlar1. vb-cable kurulumu Yukarıdaki linkten vb-cable'ı indir ve kur. Kurulum bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmana gerek yok. Bu program, bilgisayarının sesini bir "sanal kablo" aracılığıyla başka bir programa yönlendirir. Genişletmek için tıkla... 2. VoiceMeeter kurulumu VoiceMeeter Banana veya potato sürümünü indir ve kur. Kurulum tamamlandıktan sonra programı aç. 3. VoiceMeeter ayarları a. sistem sesini ayarla (bilgisayar sesi) “system audio” kısmı otomatik olarak gelir. “a:” kısmında “cable ınput (vb-Audio Virtual cable)” seçili olmalı. b. mikrofonu ayarla Mikrofonunu VoiceMeeter ınput (Vaio) kısmından seç: Örneğin: “mic (Realtek High Definition Audio)” gibi bir şey seç. Bu mikrofon sesi VoiceMeeter'in a: Kısmına yönlendirilir. C. çıkış ayarını yap (Discord'a gönderilecek ses) “b:” kısmında “voicemeeter output” seçili olmalı. Bu çıkış, Discord'un ses girişine yönlendirilecek. 4. Windows ses ayarlarını yap Windows 10/11: Görev çubuğundaki ses simgesine sağ tıkla. **"Ses ayarları"**na gir. "ses girişleri ve çıkışları" kısmında: çıkış (output): “voicemeeter ınput (vb-Audio Virtual cable)” seç. giriş (ınput): “voicemeeter output (vb-Audio VoiceMeeter Vaio)” seç. 5. Discord ayarlarını yap Discord'u aç. Sağ alt köşedeki kulaklık ikonuna tıkla (ses ayarları). giriş (voice settings) bölümünde: giriş cihazı (ınput device): “voicemeeter output (vb-Audio VoiceMeeter Vaio)” seç. giriş hacmi (ınput volume): %100 yap. çıkış (output device): kulaklığın bağlı olduğu ses cihazını seç. +Bu metin, Qwen AI'nin desteğiyle oluşturulmuştur.
hem mikrofon sesini hem de bilgisayar sistem sesini Discord'a göndermek gerekli programlar: vb-cable – sistem sesini yönlendirmek için. VB-Audio Virtual Apps VoiceMeeter Banana (veya potato) – mikrofon ve sistem sesini birleştirmek için. VB-Audio VoiceMeeter adım adım ayarlar1. vb-cable kurulumu Yukarıdaki linkten vb-cable'ı indir ve kur. Kurulum bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmana gerek yok. Bu program, bilgisayarının sesini bir "sanal kablo" aracılığıyla başka bir programa yönlendirir. Genişletmek için tıkla... 2. VoiceMeeter kurulumu VoiceMeeter Banana veya potato sürümünü indir ve kur. Kurulum tamamlandıktan sonra programı aç. 3. VoiceMeeter ayarları a. sistem sesini ayarla (bilgisayar sesi) “system audio” kısmı otomatik olarak gelir. “a:” kısmında “cable ınput (vb-Audio Virtual cable)” seçili olmalı. b. mikrofonu ayarla Mikrofonunu VoiceMeeter ınput (Vaio) kısmından seç: Örneğin: “mic (Realtek High Definition Audio)” gibi bir şey seç. Bu mikrofon sesi VoiceMeeter'in a: Kısmına yönlendirilir. C. çıkış ayarını yap (Discord'a gönderilecek ses) “b:” kısmında “voicemeeter output” seçili olmalı. Bu çıkış, Discord'un ses girişine yönlendirilecek. 4. Windows ses ayarlarını yap Windows 10/11: Görev çubuğundaki ses simgesine sağ tıkla. **"Ses ayarları"**na gir. "ses girişleri ve çıkışları" kısmında: çıkış (output): “voicemeeter ınput (vb-Audio Virtual cable)” seç. giriş (ınput): “voicemeeter output (vb-Audio VoiceMeeter Vaio)” seç. 5. Discord ayarlarını yap Discord'u aç. Sağ alt köşedeki kulaklık ikonuna tıkla (ses ayarları). giriş (voice settings) bölümünde: giriş cihazı (ınput device): “voicemeeter output (vb-Audio VoiceMeeter Vaio)” seç. giriş hacmi (ınput volume): %100 yap. çıkış (output device): kulaklığın bağlı olduğu ses cihazını seç. +Bu metin, Qwen AI'nin desteğiyle oluşturulmuştur.