Bilgisayar sıcaklık Değerleri normal mi?

mordeln

Megapat
Daha fazla  
Oyunda CPU 73 -74 derece falan oluyor.

Yardım ?

??

Değerler oyunda 65-75 arası gidip geliyor.

Yardım ?

Cevap verecek ?

Evet fazla gibi ama takma kafana 80-85 i geçmesin yeter. Merakta etme otomatik kapar bilgisayar kendini fazla ısınırsa.

Sadece fazla ısı performansı kötü etkiler. Benim laptop her oyunda istisnasız 99-100 derecede çalışır, 101 olunca otomatik kapanıyor ama sağlıklı değil benim yaptığımda.

Normalin biraz üstünde. Uzun süredir kullanıyorsan termal macunu değiştir.

@Can Yavuz 1,5 Sene oldu değiştirmem lazım'mı ? Kasanın olduğu yer biraz dar sağ,sol ,arkası kapalı ondan sıcaklık düşmüyor olabilir'mi? Bide yaz geldi tabi.

Kasanın konumu sıcaklığı etkileyebilir. Yeterli hava sirkülasyonu gerçekleşmediği için işlemci ve ekran kartı kasanın içindeki sıcak hava ile soğutmaya çalıştığı için sıcaklık düşmüyo olabilir. Sıcak yazını da düşünürsek yine de azcık fazla ama çok kafaya takılcak bir problem değil. Termal macunu yenilemeniz birde kasanın etrafını açabilme şansınız varsa daha iyi olur. Sağ, sol pek önemli değilde arka ve ön kısmı daha etkili olur. Çünkü genellikle önden hava alıp arkadan veya üstten sıcak havayı atar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…