Bilgisayar sıfırladıktan sonra internet yavaşladı

Mehmet Kaan ayd

Hectopat
Arkadaşlar sorunum başlıktaki gibi. Yaklaşık 2 gün önce bilgisayarımı sıfırladım ve sonra CS2 indirdim CS2 de her şey normaldi ilk başta ancak başka bir zamanda oyuna girdiğimde oyunda jitter ms ve dalgalı bir şekilde ping vardı, Speed testten test yaptım normalde 50 megabit alan sonuçlarda maksimum 12 megabit falan alıyordu ve telefondan Speedtest yaptığımda 50 megabit yani her zamanki sonucu alıyordum. Sorunumu nasıl çözebilirim?

Başka cihazdan aynı kablo ile test al eğer bağlantı hızı aynı ise kablo değiştir yok sorun çözüldü ise PC'de sorun vardır.
  • Format sonrası driverlarını ve anakart driverlarını kur Windows'un kurmasına izin verme formattan önce indir ve yedekle format sonrası internet vermeden onları kur sonra Update yap.
  • PC'den modeme giden kablonun modeme gittiği portu değiştir lan 1'de ise 3E 4e tak tekrar test al.
  • Siteyi değiştir ve interneti kimsenin tüketmediğinden emin ol.

Her şeye rağmen sorun devam ederse ISS ile iletişim kur ve PC'de böyle bir sorun yaşadığını bildir.

Hocam Windows'un sıfırla yöntemiyle sıfırladım bilgisayarı sıfırlarken bulut indirme seçeneğini seçtim. Daha demin güncelleştirmeleri denetle dedim 24H2 diye bir güncelleme gelmiş şimdi onu yapıyorum uzun sürüyor baya. Umarım bir etkisi olur.

Merhaba, anakartın markası nedir, markası neyse o siteden Ethernet driver kurman gerek.

Nereden bakıyorduk ona hocam?

Soft reset atmışsın. Format böyle bir şey değil. Bari ISO indirip çıkartıp onun içinden setupla kurulum yapsaydın. Şu an sistemin ne halde bilemiyorum belki Windows'un üstüne Windows kurulmuş olabilir. 24H2'ye Update ile geçerek daha büyük bir sorun ortaya koyuyorsun. Evde 16 GB bir flash bellek bul ya da YouTube'dan flash bellek olmadan format atma yöntemlerine bakıp format at. Sistem şu an karman çorman gibi geldi bana.

• Formattan önce anakartının web sitesinden driverlarını indir D diskine at.
  • Formata başlamadan interneti kes ve formatı öyle at doğrulama kısmı geldiğinde bypassla atlarsın.
  • Formattan hemen sonra driverlarını elle kur Windows'u yeniden başlat interneti öyle bağla ve Update yap.

Tamam hocam güncellemeden sonra olmazsa format atmayı deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…