Bilgisayar Sigorta Attırıyor

Ben de sigortadan şüpheleniyorum 15-20 sene az bir süre değil sonuçta yıpranmış olabilir. Bir de bilgisayarı aldığım arkadaş hiç böyle bir sorundan bahsetmedi ondan dolayı sigorta gibi geliyor. İkinci defa açarken farklı bir üçlü prizle denedim onda da attırdı ama bir haftada hiç böyle sıkıntı vermemişken böyle yapması düşündürüyor.

Bir daha sigorta attırsa donanıma zarar verir mi?
Ani güç kesintileri sisteme zarar verebiliyor.

Ben de sigortadan şüpheleniyorum 15-20 sene az bir süre değil sonuçta yıpranmış olabilir. Bir de bilgisayarı aldığım arkadaş hiç böyle bir sorundan bahsetmedi ondan dolayı sigorta gibi geliyor. İkinci defa açarken farklı bir üçlü prizle denedim onda da attırdı ama bir haftada hiç böyle sıkıntı vermemişken böyle yapması düşündürüyor.

Bir daha sigorta attırsa donanıma zarar verir mi?
Güç kaynakları koruma devreleri bulunur sisteme kolay kolay zarar vermez. Evde örneğin buzdolabı takıp kullandığınız prize bilgisayarı takıp açın sigorta yine atarsa güç kaynağı sorunludur.

PSU ya bağlı bir kez daha dene bende highpower kullanıyorum elektrik kesintilerinde
parçaları koruyor
Yarın elektrik sisteminden olduktan sonra deneyeceğim teşekkür ederim yardımınız için yarın haberdar edeceğim.
Güç kaynakları koruma devreleri bulunur sisteme kolay kolay zarar vermez. Evde örneğin buzdolabı takıp kullandığınız prize bilgisayarı takıp açın sigorta yine atarsa güç kaynağı sorunludur.
Buzdolabını taktığımız priz çok ters yerde oraya sistemi takmam için baya uğraşmam gerekiyor :) Yarın elektrik sisteminden emin olduktan sonra deneyeceğim.
Az önce salonda denedim. Salonda akım korumalı priz kullanıyoruz. Priz’e televizyon, modem, hd alıcı ve iki telefon sarj aleti bağlıydı yine sigorta attı.

Son düzenleme:
Yarın elektrik sisteminden olduktan sonra deneyeceğim teşekkür ederim yardımınız için yarın haberdar edeceğim.

Buzdolabını taktığımız priz çok ters yerde oraya sistemi takmam için baya uğraşmam gerekiyor :) Yarın elektrik sisteminden emin olduktan sonra deneyeceğim.
Az önce salonda denedim. Salonda akım korumalı priz kullanıyoruz. Priz’e televizyon, modem, hd alıcı ve iki telefon sarj aleti bağlıydı yine sigorta attı.
Güç kaynağında sorun var o zaman. Garantiye gönderin.

Güç kaynağınız yüksek ihtimal nötr uçtan kaçak yapıyor. Bu da Kaçak Akım Rölesini(Sigorta)’i devreye sokarak elektriği kesiyor. Tavsiyem, Güç Kaynağını garantiye yollamanız şeklinde olacaktır.
Cevabınız için teşekkür ederim son çare olarak uygulayacağım.
Ev tesisatında sorun yok dediklerinize göre. Sorun güç kaynağı gibi duruyor.
Banada öyle geldi ama öncesinde aynı sigortaya bağlı farklı bir odada direkt prize takmıştım deneme amaçlı orda bir sigorta atması olmadı. Çok kafam karıştı yarın elektrikçi gelecek netleştiririz herhalde :)

Banada öyle geldi ama öncesinde aynı sigortaya bağlı farklı bir odada direkt prize takmıştım deneme amaçlı orda bir sigorta atması olmadı. Çok kafam karıştı yarın elektrikçi gelecek netleştiririz herhalde :)
@Moneyinthepower ben bir de yatmadan önce güç kaynağını bilgisayarı kapadıktan sonra anahtarından kapatıyordum bu bir sorun teşkil eder mi?
Brennenstuhl Açık Kapalı Güvenlik Anahtarlı Super-Solid 13.500Mah 5 Soketli Akım Korumalı Uzatma Priz Gümüş: Amazon.com.tr: ikikarınca arkadaşlar bu ürünle birlikte bilgisayarımı açtığımda hiçbir sıkıntı yaşanmadı şu an için bakalım ilerleyen günlerde ne olacak.
Arkadaşlar uzun bir süre oldu ama bu ara kabloyu kullandığımdan beri sigorta attırma dahil hiçbir sıkıntı yaşamadım her şeyi çözdü.

@Moneyinthepower ben bir de yatmadan önce güç kaynağını bilgisayarı kapadıktan sonra anahtarından kapatıyordum bu bir sorun teşkil eder mi?
Brennenstuhl Açık Kapalı Güvenlik Anahtarlı Super-Solid 13.500Mah 5 Soketli Akım Korumalı Uzatma Priz Gümüş: Amazon.com.tr: ikikarınca arkadaşlar bu ürünle birlikte bilgisayarımı açtığımda hiçbir sıkıntı yaşanmadı şu an için bakalım ilerleyen günlerde ne olacak.
Arkadaşlar uzun bir süre oldu ama bu ara kabloyu kullandığımdan beri sigorta attırma dahil hiçbir sıkıntı yaşamadım her şeyi çözdü.
Merhaba arkadaşlar bu gibi durumlarda nasıl yol izleyeceğinizi göstermek amacıyla konuyu tekrar güncellemek istedim. İlk olarak evdeki sigorta kutusuna bakıp sigortaların 16A olduğundan emin olun ayriyetten sizin bilgisayarınızı kullandığınız prizin sigortası başka hangi prizlere bağlı veya değil kontrol edin. Eğer bağlı ise diğer prizlere takıp bilgisayarınızı test edin(prizin bozuk olup olmadığını anlamak için). Daha sonra PSU'yu dışarıdan koku veya yanık var mı diye kontrol edin. Bundan sonra imkanınız varsa bir yakınınızın evinde kasayı test edin(PSU'nun bozuk olup olmadığını anlamak için). Ara kablonun bozuk olma ihtimali de var lakin bunu evde kontrol etmek oldukça güç. Bunların hepsini yaptınız yine aynı sonuçla karşılaşıyorsanız muhtemelen sorun sigortadadır ve değişmesi gereklidir. Genelde uzun süre kullanım sonucu sigortanın içindeki demir etkinliği kaybediyor bundan dolayı sigorta atması gerçekleşiyor. Eve elektrikçi çağırdınızda ilk olarak prizin voltajını ve ardından ara kablonun voltajını ölçtürün ki normal değerlerin olup olmadığı anlaşılsın ve sorunun sigorta olduğu kesin olarak ortaya çıksın ve mutlaka kaliteli bir akım korumalı ara kablo kullanın. İyi forumlar :).

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı