"Bilgisayar Sistemleri Mimarisi" kitabı alınır mı?

Makaleler
2
Bu kitabı almayı planlıyorum, okuyan varsa yorum yaparsa sevinirim. Sizce değer mi? Bu kitap yerine önerebileceğiniz başka bir kaynak var mı? Link sadece örnek burada daha ucuza buldum.

Amacın ne? Kitabı araştırmadım ama muhtemelen bildiğimiz mimariyi anlatıyor ve mühendislik okumuyorsan sana biraz vizyon katmak dışında fazla bir şey yapmaz. Harcadığın zamana değmez bence.
Mühendislik okumuyorum fakat okuyacağım. Genel hatlarıyla bilgi almak istiyorum aslında.

Alanla alakali derin bir birikim için kesinlikle kitaplardan ogrenilmesi gerekliligini savunuyorum. Ancak Türkçe olmasi sart degil ve dijital olmasi sorun olmaz ise dijital olarak İngilizce versiyonunu tavsiye ederim. Giris seviyesinde bilgi edinmek için sahsen kitap almayi tercih etmiyorum, ancak tabii ki sizin tercihinize kalmis bir durum. Dijital kaynak baglantisi paylasmam Technopat'ta yasak degil ise İngilizce PDF baglantisini gonderebilirim.

Teşekkür ederim fakat birkaç gün teknolojiden uzak zaman geçireceğim. Boş zamanımı bir şeylerle değerlendirmek istediğim için kitap okusam daha iyi olur. Kitap konusunda İngilizce de olabilir o sorun değil.

Mühendislik okumuyorum fakat okuyacağım. Genel hatlarıyla bilgi almak istiyorum aslında.
Bu durumda Technopat vb. gerek video, gerek makale ile paylaşım yapan yerler daha çok yapar diye düşünüyorum.

İnternette bulduğum, tipine bakınca bayağı eski duran (2002'den bile bir 10-15 yıl daha eski gibi duruyor) bir halinde 8085 mimarisinden örnek kodlar var.

Kapağında 3. baskı yazıyor.

ARM ya da x86 daha mantıklı olacaktır bence.

Bunlar uzun kitaplar. He deyince anlaşılacak şeyler değil. Roman değil, okuyup şu şunu öldürmüş deyip geçemiyorsun. Bir dönem boyunca ders olarak okutuluyor.

İşlemci ve bellek mimarisi hakkında bahsediyor bir konusunda açıklamada böyle belirtmiş. Eğer işlemcinin ne oldugu veya ne işe yaradıgı nasıl calıstıgı gıbı sorulara cevap veremiyorsan almana gerek yok bence. Temeline bilgileri oturttuktan sonra bu kitabı okumak güzel bir deneyim olabilir... Bence.

@Vavien. hocam AMD'nin paylaştığı PDF'lerden ilkini çıkarttırıp okusam olur mu peki? O güncel.

Bunlar uzun kitaplar. He deyince anlaşılacak şeyler değil. Roman değil, okuyup şu şunu öldürmüş deyip geçemiyorsun. Bir dönem boyunca ders olarak okutuluyor.
Biliyorum hocam. Bir şeyler öğrenmekten çok genel hatlarıyla ne var ne yok görsem, bana vizyon katsa bu konuda etkisi çok güzel olacaktır. İlerde ihtiyacım olursa da çıkarıp bakacağım kaynaklardan olabilir diye düşünmüştüm.

Fazla ayrıntılı şeyler bunlar. Çok uğraşıp anca anlayıp 2 gram vizyon elde edeceksin.

Başı güzel gibi geldi ama bir de bunun 1. kısım olduğunu düşünürsek tek kelimeyle ölüm. Bunu öğren, AMD'de işe alacağız ve hiç kovulmayacaksın deseler anca okurum.
Adamlar işlemcide ne var ne yoksa koymuş gibi duruyor. Sizin istediğiniz şeyler meraklı son kullanıcıya hitap eden yayınlar. Onlar da daha önce dediğim gibi Technopat vb. yerler. Oturup LTT izleyin daha iyi.

@Vavien. Teşekkür ederim hocam önerilerin için. Peki bilgisayar bilimleri dünyasına üniversiteden önce nasıl bir giriş yapacağım. TP, LTT bir yere kadar gidiyor. Şu an üniversiteden önce matematik, fizik ve ingilizce için uğraşıyorum. Bu üçlüye bilgisayar bilimlerinin başlangıcını da eklemeye çalışıyorum fakat çok geniş alan olunca kayboldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…