Bilgisayar siyah ekran hatası veriyor

Nida hanne

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım henüz bir şey yüklememişken siyah ekran ahatası verdi: "reboot and select proper boot sevice or insert boot Media in selected. Boot device and press a key"
Sonra kapatıp açtım açıldı, ertesi gün yani bugün dondu ve 10sn basılı tutarak kapattım ve geri açtım bu sefer de BIOS ekranı çıktı önyükleme ayarları yanlış gibi sv. Şeyler yazdı ve 3 seçenek verdi optimize edilmiş ayarlarınızla yeniden başlat, optimize edilmiş ayarları yap kapat ve BIOS'a git. Ben olan ayarlarla yeniden başlat dedim yine siyah ekran verdi ve her açtığımda siyah ekran veriyor. BIOS'a girsem bile ne yapacağımı bilmiyorum yardım edebilecek var mı acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220108-113248.png
    Screenshot_20220108-113248.png
    463 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG-20220106-WA0000.jpeg
    IMG-20220106-WA0000.jpeg
    243,2 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG-20220108-WA0006.jpeg
    IMG-20220108-WA0006.jpeg
    335,6 KB · Görüntüleme: 43
Depolama sorunu. HDD veya SSD'ni değiştir.
Ek olarak; o işlemci sıcaklığı BIOS içi için çok fazla. Termal macunun değişmesi gerekiyor.
Biraz beklesem açılır mı? Mesela sadece abim bitane çizim uygulaması yüklemişti ilk kapandığında. Ama abimin eski PC si bu baya oyunlarla doluydu ve rahatça kullanıyordu. Eğer açılırsa sileyim bugün 1 tane oyun yüklemiştim. O zaman yer açılır ve kapanmayı bırakır mı?

Biraz beklesem açılır mı? Mesela sadece abim bir tane çizim uygulaması yüklemişti ilk kapandığında. Ama abimin eski PC'si bu bayağı oyunlarla doluydu ve rahatça kullanıyordu. Eğer açılırsa sileyim bugün 1 tane oyun yüklemiştim. O zaman yer açılır ve kapanmayı bırakır mı?

Sanmıyorum, ancak sistemin içerisi tozluysa temizleyip kablo bağlantıları tam oturuyor mu diye kontrol edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı